Alissa Margulis urcă pe scena Festivalului Enescu sub bagheta dirijorului român Cristian Lupeș



In mai putin de o lună, pe 14 septembrie 2013, Festivalul “George Enescu” propune publicului o alăturare inedită: una dintre cele mai bine cotate violoniste germane de origine rusă ale momentului va concerta la București alături de Orchestre National d’Île-de-France sub bagheta talentatului dirijor român Cristian Lupeș. Este una dintre direcțiile Festivalului: să aducă împreună pe aceeași scenă cei mai performanți muzicieni străini și români.


Programul zilei de 14 septembrie 2013

Apreciată pentru stilul său “expresiv și puternic emoțional”, violonista Alissa Margulis va urca pe scena Ateneului Român pe 14 septembrie, de la ora 17.00, pentru a interpreta concertul Nr. 2 pentru vioară și orchestră de Béla Bartók, una dintre cele mai dificile, dar și cele mai frumoase partituri compuse vreodată. Alissa Margulis, care a concertat în cele mai prestigioase instituții din lume – Palais des Beaux Arts din Burxelles, Vienna Musikverein și Saint Petersburg Philharmonic Hall – va concerta la București alături de Orchestre National d’Île-de-France, sub bagheta lui Cristian Lupeș. Unul dintre cei mai apreciați dirijori ai generației sale, Cristian Lupeș s-a perfecționat ca dirijor la Universität fur Musik und Darstelle Kunst Wien, cu profesorii Vladimir Kiradjiev şi Mark Stringer. De asemenea, a urmat un stagiu ca dirijor asistent al maestrului  Marek Janovski într-un proiect gigant (10 opere de Wagner cu Rundfunk- Sinfonieorchester Berlin). Lupeș a debutat în străinătate la pupitrul Filarmonicii Berna din Elveția.
Concertul va avea loc cu casa închisă, însă îl puteți urmări, în transmisie live la cinema, o premieră în istoria Festivalului. Bilete sunt disponisbile pe siteul Grand Cinema Digiplex: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu

Simfonia a III-a de George Enescu în interpretarea magistrală a celebrei London Philharmonic Orchestra

De la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului, Festivalul  “George Enescu” aduce publicului una dintre cele mai iubite orchestre din lume: London Philharmonic Orchestra. Alături de Corul Academic Radio (cu Dan Mihai Goia la pupitru), celebra orchestră va fi dirijată de Vladimir Jurowski, absolvent al Conservatorului de la Moscova și un dirijor subtil, care prețuiește emoția. Aclamat pentru interpretările sale din Stravinsky, Vladimir Jurowski este cunoscut și pentru colaborarea cu frumoasa pianistă Helene Grimaud, de asemenea una dintre prezențele constante în ultimele ediții ale Festivalului. Publicul va putea asculta Simfonia a III-a a maestrului George Enescu, în interpretarea magistrală a London Philharmonic Orchestra. Cu fiecare ediție, Festivalul “George Enescu” își propune să aducă în lumină noi interpretări ale lucrărilor singurului compozitor român care a intrat în patrimoniul universal sub marca unora dintre cele mai mari orchestre ale lumii.
Acest concert va avea loc cu casa închisă, însă îl puteți urmări în transmisie live, în sala de cinema, la Grand Cinema Digiplex. Bilete sunt disponisbile aici: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu
Un regal de Mozart puteți asculta la Ateneul Român, de la 22.30, în interpretarea lui Chiristian Zacharias, pianist și dirijor îndrăgit de publicul român și  prezent cu regularitate în edițiile Festivalului. Biletele în sala de spectacol sunt epuizate, însă puteți urmări interpretarea în transmisie live, la Grand Cinema Digiplex, unde sunt disponisbile bilete: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu.
De asemenea, publicul se va putea bucura de un concert cu intrarea liberă: Altengerb Trio Wien va interpreta lucrări de Şostakovici, Enescu și Ravel la Sala Mică a Palatului, de la ora 11.00, în cadrul seriei Muzica Secolului XXI/Enescu și contemporanii săi.
Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului: http://festivalenescu.ro/calendar/events

Informații suplimentare:
A mai rămas mai puțin de o lună până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul “George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.  Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

0 comentarii: