Cinema in aer liber: Caravana Metropolis in Parcul Titan

În perioada 20 august – 08 septembrie, în fiecare seară de marți până duminică, începând cu ora 21:00, bucureștenii sunt invitaţi la proiecții de film în aer liber. Filmele alese sunt atât producții internaționale, cât și românești, premiate la festivaluri internaționale de film și împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis.
Actori îndrăgiți vor putea fi urmăriți în producții semnate de mari regizori ai lumii, ca Pedro Almodovar, Francois Ozon, Wes Anderson sau Thomas Vinterberg .

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Publicul bucureștean se va putea bucura alături de prieteni și familie, în răcoarea serii, de filme în avanpremieră națională, filme recunoscute internațional pentru valoarea lor cinematografică și pentru succesul la public.

Iată, mai jos, programul Cinema in aer liber:
1. O AFACERE REGALĂ ( A royal affair), N15
- marți 20 august, ora 21.00
Regia: NIKOLAJ ARCEL
Cu: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander
Sinopsis: O afacere regală este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie. Centrându-se pe un triunghi amoros uimitor dintre Christian al VII-lea - un rege din ce în ce mai nebun (Mikkel Boe Følsgaard), un idealist - Struensee (Mads Mikkelsen) şi tânăra, dar puternica regină Caroline Mathilda (Alicia Vikander), drama este povestea captivantă a unor idealişti curajoşi care riscă totul în căutarea libertăţii poporului, dar mai presus de toate, este povestea unei iubiri pasionale şi interzise care a schimbat o naţiune întreagă.
Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, Ursul de argint la Berlin, nominalizat la Globul de Aur, Oscarul european, Cesar.

2. SUPERSTAR (Superstar), AP 12, avanpremiera RO
- miercuri 21 august
- duminică 1 septembrie
Regia: Xavier Giannoli
Cu: Kad Merad, Cécile De France, Louis-Do de Lencquesaing
Premii: În competiție la Festivalul de Film de la Veneția 2012
Sinopsis: Un bărbat obişnuit, care lucrează într-o uzină de reciclare, descoperă într-o bună zi că a devenit extrem de faimos. Întrebându-se cum s-a întâmplat acest lucru, viaţa lui devine şi mai complicate.

3. PARTEA ÎNGERILOR (Angel’s share), N15
- joi, 22 august
- joi, 29 august
- vineri, 06 septembrie
Regia: KEN LOACH
Cu: Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland
Premii: Premiul Juriului la Cannes 2012 și la San Sebastian, nominalizat la Cesar și EFA.
Sinopsis: The Angels’ Share spune povestea unor tineri fără nici un viitor, din suburbiile Glasgow-ului, trăind la limita infracţionalităţii, care se trezesc dintr-o dată într-un anturaj favorabil. Acest lucru care le deschide ochii asupra vieţii, făcându-i să-şi depăşească condiţia meschină. Un film despre a doua şansă în viață.

4. ÎN PIELEA LOR (In their skin), N15, avanpremieră RO
– vineri, 23 august
- sâmbătă, 31 august
- miercuri, 4 septembrie
Regia: JEREMY POWER REGIMBAL)
Cu: Selma Blair, Joshua Close, James D'Arcy
Premii: After Dark Competition la Chicago IFF.
Sinopsis: Vacanța la țară a familiei Hughes este întreruptă cu violență de o altă familie, într-o călătorie de dobândire a “vieții perfecte”.

5. AMANȚII PASAGERI (Los amantes pasajeros), IM18
- sâmbătă, 24 august
- vineri, 30 august și joi
- 05 septembrie
Regia: Pedro Almodóvar)
Cu: Penélope Cruz, Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas, Raúl Arévalo, Antonio Banderas.
Sinopsis: Antonio Banderas, Penélope Cruz şi Paz Vega vor avea apariţii de tip cameo în film. Titlul ales de Almodóvar are dublu sens - "iubiţii care călătoresc" şi "iubiţi vremelnici", iar povestea se desfăşoară integral într-un avion. Regizorul însuşi descrie filmul ca o "comedioară foarte uşoară". Rolurile principale sunt deţinute de Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas şi Raúl Arévalo.

6. AVENTURI SUB CLAR DE LUNĂ (Moonrise kingdom), AP12, avanpremiera RO
- duminică, 25 august
Regia:WES ANDERSON
Cu: Bruce Willis, Bill Murray, Edward Norton
Premii: Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun scenariu, la Globurile de Aur, în Competiție la Cannes 2012.
Sinopsis: Un băiat şi o fată care trăiesc pe coasta unei insule din New England se cunosc la şcoală, se plac şi încep să-şi trimită bileţele, scrise cu creioane colorate, în care plănuiesc să fugă de acasă. Povestea se întâmplă în anii 1960, într-un fel de tabără de cercetaşi unde copii sunt instruiţi. După dispariţia tinerilor mai multe grupuri de localnici se mobilizează să-i caute. Oraşul e întors cu susul în jos de căutările conduse de şerif (Bruce Willis), dar deranjul care se petrece nu e neapărat un lucru rău.

7. HAI SĂ TRĂIM TOȚI ÎMPREUNĂ (Et si on vivait tous ensemble?), AP12
- marți 27 august
Regia: Stéphane Robelin
Cu: Guy Bedos, Jane Fonda, Daniel Brühl
Sinopsis: Cinci prieteni apropiaţi, cinci temperamente diferite: Claude, care a iubit dintotdeauna femeile; Annie şi Jean, împreună în ciuda tuturor diferenţelor, el activist politic, ea burgheză şi convenţională; Jeanne şi Albert, feminista şi petrecăreţul. Cinci prieteni vechi, cinci reacţii în faţa vârstei înaintate: inima lui Claude e acum prea slabă pentru pasiunile sale înflăcărate; lui Jean i se interzic acţiunile umanitare pentru că firma de asigurări nu vrea să-şi asume riscul; Annie vrea să-şi recâştige nepoţeii cu o piscină de grădină; Jeanne ascunde o boală gravă; Albert nu observă că memoria îi joacă feste. Soluţia? Să se mute împreună!

8. ÎN CASĂ (Dans la maison), N15
- miercuri 28 august
Regia: FRANCOIS OZON
Cu: Fabrice Luchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas
Premii:Premiul FIPRESCI la Toronto IFF, Scoica de aur la San Sebastian, nominalizat la Cesar și Goya.
Sinopsis: Un băiat de 16 ani pătrunde în casa unui coleg de şcoală, sub pretextul de a-l ajuta la lecţii, şi scrie despre ce se vede în eseuri pe care le predă profesorului de literatură. Încântat de poveste şi de acest elev talentat şi neobişnuit, profesorul redescoperă entuziasmul pentru munca sa, ghidându-şi învăţăcelul în tainele scrisului. Însă, intervenţiile băiatului vor declanşa o serie de întâmplări scăpate de sub control.

9. POZIȚIA COPILULUI, N15
- marți, 03 septembrie
Regia: Calin Peter Netzer
Cu: Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache
Premii: Ursul de Aur la Berlinale 2013.
Sinopsis: Poziţia copilului vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

10. VÂNĂTOAREA (The hunt), N15
- sâmbătă, 07 septembrie
Regia: THOMAS VINTERBERG
Cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen
Premii: în Competiție la Cannes 2012, Premiul pentru Cel mai bun actor la Cannes, Oscarul european pentru Cel mai bun scenariu.
Sinopsis: The Hunt se petrece într-un orăşel de provincie, cu puţin timp înainte de Crăciun. Lucas, de 40 de ani, încearcă să-şi pună viaţa în ordine după un divorţ dureros: are o prietenă nouă, un job nou şi ţine legătura cu Marcus, fiul lui adolescent. Însă lucrurile scapă din nou de sub control. O vorbă întâmplătoare, o mică minciună, şi - odată cu zăpada şi cu luminile Crăciunului - minciuna se răspândeşte ca un virus, semănând groază şi neîncredere, până la o isterie colectivă în care Lucas luptă de unul singur pentru viaţa şi demnitatea lui.

Intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este liberă.
Mai multe detalii pe www.caravana.metropolisfilm.ro

0 comentarii: