Caravana Filmelor TIFF 2013 continua



Caravana Filmelor TIFF se află la jumătatea traseului, 20.000 de spectatori din 7 orașe participând până în prezent la proiecțiile din cadrul evenimentului.
 
Misiunea Caravanei TIFF, aceea de a reaprinde interesul publicului pentru arta cinematografică, continuă în următoarele orașe: Focșani ( 7-8 august, Piata Unirii), Bacău ( 9-11 august, Parcul Cancicov), Brasov ( 20-21 august, Piata Sfatului), Roman (22 august, Piata Romana Voda), Deva ( 9-11 septembrie, Piata Unirii) și Galați (13-15 septembrie, Faleză).
 
Având în palmares un număr de 17 premii (printre care se numără Premiul publicului la Festivalul de la Locarno-2012, Premiul pentru Cel mai bun Regizor Debutant la Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid), Lore (r. Cate Shortland) este unul dintre titlurile incluse în selecția Caravanei. Filmul spune povestea emoționantă a unei tinere care trebuie să aibă grijă de fraţii ei mai mici după ce părinţii nazişti sunt arestaţi.
 
Funeralii fericite, o comedie marca Horațiu Mălăele, Albă ca Zăpada/ Blancanieves (r. Pablo Berger), o adaptare a basmului clasic Albă ca Zăpada și un omagiu unic adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa sau Hasta la Vista (r. Geoffrey Enthoven), povestea a trei tineri cu diverse handicapuri care ar face orice pentru a-și pierde virginitatea, sunt alte câteva filme din programul Caravanei care nu trebuie ratate.
 
Ca urmare al unui parteneriat cu Fundația Cartea Călătoare, o serie de proiecții speciale ale filmelor Poziția Copilului (r. Călin Peter Netzer), Despre Oameni si Melci (r. Tudor Giurgiu), Si caii sunt verzi pe pereti (r. Dan Chişu), adresate persoanelor cu deficienţe de vedere, vor avea loc în Bacău, Brașov, Roman și Deva. Peliculele au fost accesibilizate pentru nevăzători de Fundaţia Cartea Călătoare care a introdus în pauzele dintre replicile actorilor explicaţii referitoare la decoruri, costume, mimică etc. Filmul poate fi vizionat de către publicul larg. Nevăzătorii vor asculta în căşti explicaţiile suplimentare foarte importante pentru înţelegerea cu adevărat a filmului.
 
Intrarea la proiecțiile de filme este liberă. Mai multe detalii despre filme și program găsiți pe www.romfilmpromotion.ro si pe pagina pe facebook Caravana TIFF.
 
Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.
 
Realizat cu susţinerea: Primăriei Focşani, Primăriei Bacău, Primăriei Braşov, Primăriei Roman, Primăriei Deva, Primăriei Galaţi.
Eveniment prezentat de Carlsberg
Partener principal: UPC
Recomandat de: Europa FM
Partener de promovare: Cameleon PR&Events

0 comentarii: