The Jam Community feat. DJ Vasile, in deschidere la JACK DEJOHNETTE TRIO, la Sala Radio

The Jam Community feat. DJ Vasile canta in deschiderea concertului sustinut de legendarul Jack DeJohnette, cu Ravi Coltrane si Matt Garrison, de la Sala Radio, din data de 3 noimebrie.

The Jam Community este un proiect care a luat nastere in urma cu doi ani, avand la baza nucleul format din Johnny Bica - clape, Michael Acker- bass si Octavian Scurtu - baterie.

Muzicieni cu experienta, considerati unii dintre cei mai interesanti si creativi instrumentisti din domeniul lor, cei trei mebri fondatori sunt implicati in proiecte muzicale diverse, precum Bucharest Jazz Orchestra, Javra, A-C Leonte sau Arcus Trio.

The Jam Community este un proiect inedit, care insumeaza muzica experimentala si sound-uri eclectice si reprezinta o contopire de identitati artistice.

Ca invitat special, care va da o nota cu totul aparte show-ului celor de la The Jam Community, pe scena Salii Radio va urca si DJ Vasile, veteranul muzicii electronice din Romania.

The Jam Community inseamna:
Johnny Bica – clape
Albert Tajti – clape
Adi Stoenescu – clape
Michael Acker - bass, synth moog
Octavian Scurtu – baterie
Ghassan Bouz- percutii
DJ Vasile - Sampling and Scratchez
Alexandru Arcus - saxofon
Harvis Cuni Padron – trompeta
Dan Mitrofan- chitara

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=mOBEoIcdglE

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta, in data de 3 noiembrie, la Sala Radio din Bucuresti, un concertul Jack DeJohnette Trio, feat. Ravi Coltrane.

Acum douazeci de ani, Jack DeJohnette i-a reunit pentru prima data pe scena pe saxofonistul Ravi Coltrane si basistul Matthew Garrison, pentru a canta muzica lui John Coltrane la Muzeul Brooklyn, in New York. Aceasta configuratie de importanta istorica a fost revitalizata si va porni din nou la drum in sezonul 2016-2017. Reprezentand linia de prestigiu a unor mari familii ale Jazz-ului, Jack DeJohnette, Ravi Coltrane si Matt Garrison exploreaza improvizatii deschise, precum si propriile lor compozitii.

Intr-o cariera care se intinde pe mai bine de cinci decenii si include colaborari cu unele dintre cele mai emblematice figuri din Jazz-ul modern, castigatorul Premiului Grammy Jack DeJohnette si-a stabilit o reputatie incontestabila ca fiind unul dintre cei mai mari tobosari din istoria genului. Lista colaborarilor de-a lungul carierei sale include nume de legenda: John Coltrane, Miles Davis, Ornette Coleman, Sonny Rollins, Thelonious Monk, Bill Evans, Stan Getz, Keith Jarrett, Chet Baker, George Benson, Stanley Turrentine, Herbie Hancock, Dave Holland, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Betty Carter si multi altii. De-a lungul carierei, el a dezvoltat o versatilitate care i-a permis sa abordeze cu usurinta diverse genuri, precum hard bop, R&B, world music, avant-garde sau orice alt stil care a aparut in ultima jumatate de secol.

O alta legenda care va urca pe scena Salii Radio este Ravi Coltrane, fiul inegalabilului John Coltrane, al carui precedent concert de la Bucuresti a fost sold out.

Instrumentist la saxofon tenor şi saxofon sopran, şef de formaţie şi compozitor, Ravi Coltrane este estimat printre cei mai de seama improvizatori ai momentului din generaţia medie a muzicienilor americani de gen.

Acesta s-a impus pe scena de jazz mai ales prin merite proprii si un talent iesit din comun, dar in mod cert a contat si faptul ca este cel de al doilea fiu (celalalt fiind Oran Coltrane, de asemenea saxofonist) al veritabilului gigant al jazz-ului anilor ’50 – ’60 din veacul trecut, John Coltrane (1926-1967) şi al apreciatei pianiste şi organiste Alice Coltrane (1937-2007).

Jack DeJohnette Trio inseamna:
Jack DeJohnette - baterie; Ravi Coltrane - saxofon tenor/sopran; Matt Garrison – bas.

Bilete
Biletele pentru acest eveniment pot fi cumparate din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro si IaBilet.ro.

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/736129749821809/

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=_c4OgOb7S80

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions

Eveniment recomandat de MAGIC FM

0 comentarii: