Trompetistul Avishai Cohen prezinta Into the Silence, in concert la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta concertul trompetistului Avishai Cohen, in data de 15 noimebrie, la Sala Radio din Bucuresti.

Concertul face parte din turneul de promovare al mult asteptatului album Into the Silence, lansat in februaria 2016, sub egida ECM.

Votat timp de trei ani consecutiv drept “Rising Star” de catre prestigioasa publicatie DownBeat Jazz MagazineAvishai Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician ce poseda un sunet individual si un spirit iscoditor, un creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri de jazz, precum si un activ sef de formatie sau sideman.

The New York Times l-a descris ca fiind "un trompetist extravagant si inzestrat, relaxat si sentimental... combinand cu dexteritate sensibilitatea si flerul", in timp ce Chicago Reader l-a considerat "probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

Pe langa aclamata activitatea muzicala cu trioul Triveni, trompetistul inregistreaza si sustine turnee mondiale alaturi de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet - bandul de familie din care mai fac parte sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, si fratele saxofonist Yuval.

Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afis la Village Vanguard sau Carnegie Hall, si a aparut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine, in ianuarie 2012. Din 2015, Avishai Cohen a fost numit si director artistic al Festivalului International de Jazz de la Ierusalim.

Despre Into the Silence
In februarie 2016, trompetistul Avishai Cohen a lansat si a inceput turneul de promovare pentru mult asteptatul si unanim aclamatul album ECMInto the Silence”, produs de Manfred Eicher. O colectie de compozitii expansive si impresionante pentru quartet de jazz (trompeta, pian, bas, tobe cu saxofon tenor pe cateva piese), “Into the Silence” reprezinta o reflectie asupra momentelor finale ale vietii tatalui sau, David, cu o remarcabila retinere, gratie si umilinţa.

Mai jos, cateva recenzii primite de Into the Silence:
The New York Times: “Cohen este un musician de jazz multicultural, iar printre predecesorii  sai se numara Miles Davis. Exact ca Davis, Cohen isi poate folosi trompeta pentru a reda cele mai pregnante sentimente umane.”

All About Jazz: “E muzica frumoasa, si in mod clar are o unitate rezultata atat din spiritul constant al compozitiei, cat si din abordarea spontana a interpretarii.”

The Guardian: Exista doi Avishai Cohen in circuitul de jazz: faimosul basist si compozitor pe de o parte, si mai tanarul trompetist din New York, care e responsabil pentru aceasta fascinanta compozitie – Into the Silence. Trompetistul Avishai Cohen este un maestru al instrumentului si un compozitor de originalitate vivida. Into the Silence este o reflectie asupra mortii tatalui sau, de multe ori solemna, dar niciodata anosta, minunat inregistrata.”

In seara de 15 noiembrie, pe scena Salii Radio vor urca Avishai Cohen - trompeta; Yonathan Avishai - pian; Yoni Zelnik - bass; Jonathan Blake - baterie;

Evenimentul “AVISHAI COHEN - Into the Silence”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, in cadrul careia anul acesta vor mai concerta:
 ·   JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 03 Noiembrie 2016, Sala Radio 

Biletele se gasesc pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro.
Facebook:
https://www.facebook.com/events/1808207062760051/
VIDEO:
https://vimeo.com/151523882
https://www.youtube.com/watch?v=cQaNM24oefM

Recomandat de MAGIC FM
Organizator  Jazz Syndicate Live Sessions

0 comentarii: