Decernarea premiilor ANONIMUL 15

Sâmbătă, 11 august, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câștigătorii:

La secțiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:
Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului RETOUCH, în regia lui Kaveh Mazaheri (Iran).
Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului TOTUL E FOARTE DEPARTE, în regia lui Emanuel Pârvu. Premiul a fost decernat în prezența regizorului.

Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, pentru filmul MADRE/MOTHER, în regia lui Rodrigo Sorogoyen (Spania).

În cadrul secțiunii de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2018 s-a acordat filmului UNDER THE TREE, în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson (Islanda- Danemarca). Trofeul a fost decernat în prezența regizorului Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va debuta vineri, 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român.


Publicul bucureștean va putea vedea, în perioada 31 august- 2 septembrie, o selecție a filmelor din Competiția de lungmetraj, Competiția de scurtmetraj, cât și din secțiunile non-competitive ale Festivalului.

ANONIMUL 15 s-a desfășurat în perioada 6- 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

SILVA prezintă ediția a 15-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

0 comentarii: