„Licu, o poveste românească”, de vineri în cinematografe


Cel mai emoționat documentar românesc al anului, „Licu, o poveste românească”, realizat de Ana Dumitrescu, va rula, începând de vineri, în cinematografele din țară, iar evenimente speciale sunt pregătite la Sibiu și Oradea.

Câștigător al trofeului Golden Dove la DOK Leipzig 2017, „Licu, o poveste românească” va rula la București (Cinema City AFI Cotroceni, Grand Cinema & More Băneasa, Hollywood Multiplex, Happy Cinema, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa), Alba Iulia (Casa Forum), Bacău (în cadrul Festivalului Național „Film mai aproape” – ediția a treia), Baia Mare (Cinema Dacia), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cinema Unirea), Brăila (Cinema Central), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex), Craiova (Cinema Modern), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iași (Cinema Ateneu), Pitești (Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”), Sibiu (Teatrul Gong), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta) și Vatra Dornei (Casa de Cultură „Platon Pardău”).

Publicul din Sibiu îl va putea întâlni pe Licu, sâmbătă, 25 august, de la ora 18.00, la Teatrul Gong.
Documentarul va rula în premieră la Brașov, la Cinemateca Patria, vineri, 31 august, de la ora 20.00.
În plus, „Licu, o poveste românească” a fost inclus în selecția primei ediții TIFF Oradea, care va avea loc în perioada 7 - 9 septembrie 2018.

Filmul Anei Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la DOK Leipzig 2017, a fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, la Festivalul pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la festivalul ZagrebDox şi la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera naţională. A participat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la Serile Filmului Românesc de la Iași, Festivalul Ceau Cinema de la Timişoara şi în selecţia festivalului MakeDox din Macedonia.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului și despre bătrânețe, o meditație despre propria condiție și efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale - despre familie și momentele importante ale vieții lui. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Documentarul va fi lansat în cinematografele românești, pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Trailerul filmului: https://www.youtube.com/watch?v=UtmE7p_nwL8
Pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/licufilm/

Susținut de: Centrul Național al Cinematografiei

0 comentarii: