Trofeul Anonimul

Seara de vineri, 10 august, a fost vernisată de regizorul Emir Baigazin, care a primit Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale, în cadrul celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL.

Împart acest premiu cu echipa mea. Nu există regizor care să facă filme de unul singur, de fiecare dată e vorba despre echipă, despre echipa tehnică și despre echipa de creație. Nu în ultimul rând, este o onoare să fiu pe lista celor care au primit acest trofeu de-a lungul timpului”, a spus regizorul în discursul său de acceptare a premiului, înmânat de Miruna Berescu, Directorul Festivalului.

După ce a primit Trofeul ANONIMUL, regizorul Emir Baigazin a prezentat publicului din Camping THE WOUNDED ANGEL, proiectat la Festivalul de Film de la Berlin, în secțiunea Panorama în 2016, alături de filmul său de debut, HARMONY LESSONS- câștigător al Ursului de Argint pentru Contribuție Artistică Extraordinară pentru imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev, la Festivalul de Film de la Berlin în 2013. În același an, filmul a fost inclus în Competiția ANONIMUL 10 de către selectorul Ludmila Cvikova.

HARMONY LESSONS și THE WOUNDED ANGEL sunt primele două părți ale unei trilogii despre adolescenți și relația lor complexă cu lumea- ultimul film din trilogie, THE RIVER urmând să fie prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Veneția, în Competiția Orizzonti, la doar câteva săptămâni după prezența regizorului la ANONIMUL 15.

Sâmbătă, 11 august, regizorul Emir Baigazin a susținut un masterclass în Cinematograful din Green Village. Cineastul a vorbit despre provocările pe care le-a întâmpinat lucrând ca regizor, producător și editor, dar și despre atenția deosebită pe care o acordă muzicii și esteticii vizuale a filmelor sale.
"Cred că ceea ce trebuie să fie remarcabil la un regizor este sentimentul pe care îl transmite, nu premiile sau festivalurile la care este chemat. De asemenea, este important să nu-i fie frică de greșeli", a precizat Emir Baigazin.
Sâmbătă, în ultima zi din Festival, va fi proiectat în premieră mondială filmul WOULD YOU LIKE TO STARGAZE?- regizat și produs de Emir Baigazin. Regizorul va prezenta filmul împreună cu scenograful și designerul de costume- Aidana Kozhageldina.

Proiecția va fi urmată de Gala de Închidere ANONIMUL 15, în cadrul căreia vor fi anunțați câștigătorii ediției, desemnați prin vot de către publicul prezent la festival.

ANONIMUL 15 se desfășoară în perioada 6- 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

SILVA prezintă ediția a 15-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

Sponsori principali: E.ON, LIDL, Vodafone România
Sponsori: Bristot România, HBO România, TNT România

0 comentarii: