Retrospectiva Anonimul debutează vineri la București

Retrospectiva celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL debutează vineri, 31 august, la Cinema Muzeul Țăranului și continuă în weekend-ul 1- 2 septembrie la Sala ARCUB.

Unul din cele mai importante evenimente ale ANONIMUL 15 a fost proiecția în premieră mondială la Festival a filmului WOULD YOU LIKE TO STARGAZE?, în prezența regizorului kazah Emir Baigazin, invitatul special al ediției din acest an, care a primit în Deltă Trofeul ANONIMUL pentru Contribuția sa la frumusețea cinematografiei mondiale. Publicul bucureștean va avea ocazia să vadă acest film în deschiderea Retrospectivei, vineri, 31 august la Cinema Muzeul Țăranului, de la ora 18.00.

În aceeași seară, de la ora 20.00, la Cinema Muzeul Țăranului, va avea loc proiecția filmului care a câștigat Marele Premiu al Juriului la Cannes 2018- BLACKKKLANSMAN, în regia lui Spike Lee. Filmul, prezentat în premieră în București, este inspirat din viața lui Ron Stallworth, primul ofițer de poliție afro-american care a reușit să se infiltreze în Ku Klux Klan și îi are în rolurile principale pe Adam Driver și John David Washington- fiul actorului Denzel Washington. Spike Lee a primit 2 nominalizări la Premiile Oscar pentru Do the Right Thing (1989) și 4 Little Girls (1997) și a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru întreaga carieră în 2015.

Întreaga Competiție de Scurtmetraj românesc și internațional va putea fi văzută la Sala ARCUB, sâmbătă, 1, respectiv duminică, 2 septembrie, precum și 4 din cele 6 filme de lungmetraj din Competiția ANONIMUL 15:
sâmbătă, 1 septembrie, la ora 15.00- 3/4, în regia lui Ilian Metev (Germania- Bulgaria) și la ora 20.30- SECRETUL FERICIRII, în regia lui Vlad Zamfirescu, prezentat într-o primă proiecție în București;
duminică, 2 septembrie, la ora 14.00- NERVOUS TRANSLATION, regia Shireen Seno (Filipine) și la ora 19.30- COPACUL VRAJBEI NOASTRE/ UNDER THE TREE, regia Hafsteinn Gunnar Sigurðsson (Islanda- Danemarca)- în cadrul proiecției filmelor premiate la ANONIMUL 2018.

Filmele declarate câștigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate în închiderea Retrospectivei, duminică, 2 septembrie, începând cu ora 19.30: Cel mai bun scurtmetraj străin- RETOUCH, regia Kaveh Mazaheri (Iran), Cel mai bun scurtmetraj românesc- TOTUL E FOARTE DEPARTE, regia Emanuel Pârvu, Trofeul ANONIMUL- COPACUL VRAJBEI NOASTRE/ UNDER THE TREE, regia Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, alături de scurtmetrajul MADRE/ MOTHER, regia Rodrigo Sorogoyen (Spania), câștigător al Premiului Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația ANONIMUL.

Biletele sunt disponibile pe www.eventbook.ro la prețul de 10 RON, respectiv 15 RON și vor putea fi achiziționate de asemenea de la cele două săli, cu o oră înainte de începerea fiecărei proiecții din cadrul Retrospectivei.

Retrospectiva ANONIMUL 15 se va desfășura în București, la Cinema Muzeul Țăranului- 31 august și la Sala ARCUB- 1- 2 septembrie.

SILVA a prezentat ediția a 15-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.
Sponsori principali: E.ON, LIDL, Vodafone România
Sponsori: Bristot România, HBO România, TNT România
Parteneri principali: Green Village, Green Dolphin Camping, Nova Travel, IT Smart Distribution, Canal Televiziune TNT România
Parteneri: Panasonic, TAROM, BMW Group România, Novotel Bucarest City Centre, Hotel Ibis Gara de Nord, Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Fundația9, Film Festival, iCover, Evergreen Concept, Zeedo, 360 Revolution, Pepsi, Bucovina, Domeniile Urlați, Jagermeister, Martini, Mouton Cadet, True, www.eventbook.ro
Parteneri media: Radio Guerrilla, news.ro, AaRC.ro, Cațavencii, Libertatea, Ziarul Metropolis

0 comentarii: