Ne petrecem ultima lună a verii la soare cu documentarele KineDok

După cinci luni în care KineDok powered by One World Romania a străbătut țara în lung și în lat aducând filme documentare publicului din toate punctele cardinale, august ne găsește mai liniștiți și cu gândul la vacanță. Cu 11 proiecții în 9 orașe luna aceasta, aveți timp să ajungeți chiar la toate, dacă vă propuneți, făcând astfel și un tur binemeritat al țării.

Începem la Satu Mare cu Campionul din Balcani, o producție româno-germană despre conflictul interetnic care a avut loc la Târgu Mureș în 'martie negru' 1990. Proiecția acestui documentar este cu atât mai importantă, cu cât acest episod istoric ne este mai puțin cunoscut. După succesul pe care filmul l-a avut luna trecută la Târgu Mureș, ne așteptăm ca și de data aceasta el să ducă la un dialog interesant cu publicul, deschizând o fereastră spre trecutul nostru care, chiar și după 28 de ani, își face simțite efectele. Continuăm programul la Curtea de Argeș cu documentarul Mulțumesc pentru ploaie, unde o vom avea ca invitată pe Anca Popescu, profesor de geografie și susținătoare pasionată a protecției mediului. Și tot despre relația om-mediu vom vorbi și la proiecția de la Reșița alături de Andrei Szabo, președintele Euroland Banat, o asociație care este angajată în ocrotirea patrimoniului natural și cultural din Banatul istoric.  

Noutatea lunii: începem proiecțiile și în București la Hidden, The Social Space, unde ne veți găsi regulat și în toamnă, și la Galeria Artera. Aici prima proiecție va fi Funne: Visând la mare, iar surpriza evenimentului este că, după proiecție, vom putea discuta despre varianta românească a poveștii din film. Invitata serii este Beatrice Culda, director executiv al Asociației "Niciodată singur - prietenii vârstnicilor" și inițiatoare a campaniei "Tu când pleci în vacanță?". Beneficiarii acestei campanii au fost 120 de vârstnici, pentru care au fost strânse fonduri care le-au permis acestora să meargă în vacanță. Exact ca personajele din film, mulți dintre acești seniori abia acum au ajuns pentru prima dată la mare, iar câțiva dintre ei vor fi prezenți și la proiecție să ne povestească cum a fost. Abia așteptăm!

Încheiem apoi luna la iarbă verde în frumosul Parc al Feroviarilor din Cluj-Napoca unde putem viziona documentarul Varză, cartofi și alți demoni - o aventură fascinantă în agricultura românească.
Mai este puțin din vara aceasta plină de peripeții, călătorii și documentare. La toamnă vom reveni cu și mai multe proiecții, în și mai multe orașe și cu povești proaspete din întreaga țară.


De asemenea menționăm că Asociația One World Romania a lansat campania Prietenii OWR. Dacă doriți să susțineți misiunea și proiectele noastre prin donații, noi vă primim cu bucurie în familia noastră. Aflați mai multe detalii aici.

Despre KineDok:
KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

PROGRAM PROIECȚII 1-31 AUGUST 2018:
                     
Alba Iulia
10 august - Daliborek și lumea lui albă - Casa Forum - Asociația Forum Apulum

Arad
8 august - ULTRA - Asociația CitiZenit

București
21 august - Funne: Visând la mare - Galeria Artera
29 august – Funne: Visând la mare – Hidden the Social Space – Green Floreasca

Cluj-Napoca
31 august - Varză, cartofi și alți demoni - Fabrica de Pensule - proiecția va avea loc în Parcul Feroviarilor

Curtea de Argeș
6 august - Mulțumesc pentru ploaie - Asociația pentru dezvoltare GHEPart - Centrul de Cultură şi Arte ,,George Topârceanu"
Invitat: Anca Popescu, director la școala Basarab I, Curtea de Argeș, profesor de geografie și entuziastă pro-mediu curat

Iași
7 august - Daliborek și lumea lui albă - MERU

Odorheiu Secuiesc
14 august - ULTRA - Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc - Fundația Bibliofil

Reșița
18 august - Mulțumesc pentru ploaie - Muzeul Cineastului Amator
Invitat - Andrei Szabo, președintele Asociației Euroland Banat

Satu Mare
1 august -  Campionul din Balcani - Zeppelin Pub
22 august - Tren spre maturitate - Zeppelin Pub
    

0 comentarii: