În libertate, o comedie de Pierre Salvadori - din 29 martie 2019 în cinematografe

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România  a comediei franțuzești În libertate / En liberté în data de 28 martie 2019. Filmul a avut premiera internațională la Festivalul de la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Realizateurs.

Într-un oraș de pe Riviera Franceză locuiește Yvonne, tânăra văduvă a lui Santi, comisar de poliție și erou local. Când realizează că soțul ei nu este deloc un exemplu pentru fiul lor și că un un bărbat inocent, Antoine, a făcut 8 ani de închisoare pentru faptele lui Santi, Yvonne vrea să facă tot ce poate pentru a-l ajuta pe fermecătorul Antoine să se întoarcă la viața și la soția sa. Totul, mai puțin să spună adevărul. 

 
De îndată ce e eliberat din închisoare, Antoine e ca o grenadă gata oricând să explodeze: vorbește singur, crede că poate face orice, ca și cum ar avea puteri supranaturale, iar toate acestea duc la pierderea lucidității și a propriei identități, ceea ce va duce la o succesiune impresionantă de evenimente extrem de amuzante.

 
Regia: Pierre Salvadori 
Distribuție: ADÈLE HAENEL (Yvonne), PIO MARMAÏ (Antoine), VINCENT ELBAZ (Santi),  AUDREY TAUTOU (Agnès), DAMIEN BONNARD (Louis).
 
<<O conversație întâmplătoare cu mama a revitalizat proiectul. Aceasta mi-a spus "Știi, mamele sunt cele care construiesc imaginea taților. Mereu l-am descris pe tatăl tău puțin mai grozav, puțin mai blând, un pic mai puternic, un pic mai mult din orice era el de fapt.", iar aceste cuvinte mi-au rămas în minte. Ele au dus la ideea de a combina cele două subiecte: inocentul care iese din închisoare și această femeie care încearcă să îi spună fiului adevărul despre tatăl lui în timpul poveștilor de seară.>> - Pierre Salvadori, regizorul filmului.

0 comentarii: