Luna Francofoniei, Institutul Francez din România


Institutul francez din România, împreună cu partenerii săi, vă invită să sărbătorim împreună Luna Francofoniei!

Pe tot parcursul lunii martie, filialele Institutului francez din București, Iași, Cluj și Timișoara vă propun un program bogat și variat, ilustrând spiritul Francofoniei în ideea transmiterii de valori precum diversitatea, solidaritatea sau drepturile omului către generația tânără.

Dezbateri, concursuri de sketch-uri, ateliere de creație/benzi desenate, conferințe și expoziții vor fi organizate pentru a sărbători Francofonia la nivel național în luna martie. În mod inedit, Ziua internațională a Francofoniei va fi celebrată printr-o serie de activități adresate tinerilor … de toate vârstele!

De asemenea, diferite evenimente și de proiecte vor fi consacrate ilustrării rolului profesorilor, subliniind calitatea lor de vectoride transmitere a unor cunoștințe și valori prin limba franceză și deci, contribuția acestora pentru o Francofonie vie. 

Ziua internațională a Francofoniei, va fi încununată, pe 20 martie 2019, de un spectacol susținut de artistul și umoristul Jamel Debbouze pe scena Teatrului Național din București. Spectacolul este organizat de Institutul Francez din România, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF), Biroul Regional pentru țările din Europa Centrală şi de Est al Organizației Internaționale a Francofoniei (BRECO) și Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

În România, Francofonia și francofilia sunt reprezentate prin diferite punți de cooperare în domenii variate, precum creația artistică, sfera educativă, mediul universitar, dar și cursurile de limba franceză. De altfel, Luna Francofoniei vine cu o noutate pentru cei care doresc să învețe limba franceză, anume o platformă de cursuri on-line, Frantastique, informații despre aceasta fiind disponibile pe site-ul Institutului francez din România.

Obiectivul Institutului francez din România este de a facilita schimburile și cooperarea în spațiul cultural comun dintre România și Franța. Acest spațiu va deveni din ce în ce mai vizibil pe măsură ce se apropie inaugurarea oficială a Sezonului cultural România-Franța peste câteva săptămâni.

0 comentarii: