Metalcore japonez pentru prima data in Romania la Rockstadt Extreme Fest 2019


CRYSTAL LAKE (Japonia) vor cânta în premieră în România la Rockstadt Extreme Fest 2019, ce va avea loc între 1 – 4 august 2019 la poalele Cetății Râșnov.
 
Crystal Lake, unul dintre numele cu cea mai rapidă ascensiune de pe scena de metal asiatică, numit de cunoscuta publicație Lambgoat drept „cel mai bun produs muzical de export al Japoniei din ultimii ani”, ajunge pentru prima dată la noi în țară.
 
Înființat în 2002 în Tokio, Japonia, grupul aduce un sound dur, dar melodic, rezultat al îmbinării influențelor metalcore cu cele ale rockului progresiv și ale nu metal. Au cunoscut succesul încă de la primul album, intitulat „Dimension” (2006), care le-a adus turnee pe continentul asiatic alături de nume precum Parkway Drive, Hatebreed, The Ghost Inside și multe altele, fiind descriși drept „una dintre noile vedete ale scenei metal internaționale care a atras atenția și a generat cele mai multe reacții”. În ciuda câtorva schimbări de componență, Crystal Lake și-a continuat explorările muzicale, ce au avut ca rezultat EP-ul „Cubes” (2014), urmat și el de o serie de turnee pe continent. La doar un an distanță,  trupa a lansat cel de-al doilea album, „The Sign”, sub Artery Recording, urmat la puțin timp de un al treilea, „True North”.   
 
Eforturile nu au rămas fără rezultat, astfel că formația a reușit să-și construiască o bază puternică de fani și în afara Asiei, lucru care i-a adus în toamna lui 2017 ocazia de a porni în turneu de-a lungul Europei și în Marea Britanie. A urmat un al doilea tur de forță european ce a inclus zece țări și show-uri la unele festivaluri importante, precum Resurrection Fest sau Jera On air.
 
Lansarea single-ului  The Circle” a adus trupei o a treia vizită pe continentul european și în Anglia, ca support act pentru Bury Tomorrow.
 
Iar, cel mai nou material al Crystal Lake, intitulat „Helix”, lansat anul acesta, garantează un show exploziv care a asigurat deja formației un loc în line-up-ul unora dintre cele mai cunoscute festivaluri de profil, precum Brutal Assault.
 
Pe scena de la poalele Cetății Râșnov, Crystal Lake (Japonia) vor cânta alături de Sworn Enemy (SUA) vor urca pe scenă alături de Soilwork (Suedia), Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elveția), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria) și de Korpiklaani (Finlanda). Noi nume de pe scena muzicală internațională vor fi anunțate în curând.
 
Abonamentele pentru ediția 2019 s-au pus în vânzare în rețeaua iaBilet și pe iabilet.ro.
Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:
· Pre-sale 5: include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
· Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
· După data de 16 iunie 2019 și în timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.
 
Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile și bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare aproximativ cu 1 lună înainte de începerea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite în la acel moment.
 
Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.
 
Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov - terenul de Biatlon de la baza cetății.
 
Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019:
http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEvent

0 comentarii: