Arkadia ShortFest 2017: comedia Două lozuri ajunge în Băicoi



Populara comedie Două lozuri, în regia lui Paul Negoescu, va fi proiectată pentru prima dată în Băicoi, în cadrul celei de-a 4-a ediții a Festivalului Internațional Arkadia ShortFest. Filmul, care continuă tradiția festivalului de a organiza pentru publicul prahovean o proiecție specială a unui lung-metraj românesc, va putea fi vizionat în spațiul cinematografic neconvențional al Uzinei Camexip sâmbătă, 2 septembrie, la ora 22:00. Acesta va fi precedat de proiecția scurt-metrajului Forevers, în regia lui Raya Al Souliman, produs de Paul Negoescu.

Două lozuri a avut premiera mondială anul trecut în cadrul celei de-a 15-a ediții TIFF, în peisajul spectaculos de la Arkhai Sculpture Park (Vlaha), unde a fost primit cu mare entuziasm de aproximativ 1000 de spectatori. Premiera internațională a avut-o în cadrul Festivalului de Film de la Zürich, cu câteva zile înainte de lansarea oficială din cinematografele din țară, unde a câştigat Menţiunea Specială a Juriului.

În primul weekend de la lansare aproape 30.000 de oameni au văzut comedia la cinema, filmul bătând astfel recordul de spectatori și încasări pentru un film românesc și anticipând popularitatea de care se va bucura printre cinefili, popularitate care i-a adus anul acesta Premiul Publicului la Gala Premiilor Gopo.

Prahovenii vor putea vedea și ei pe 2 septembrie povestea lui Dinel, Sile și Pompiliu, trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie, care câștigă marele premiu la loto, însă după puțin timp nu mai găsesc biletul. Cei trei pornesc într-o călătorie să-l recupereze, ceea ce declanșează o întreagă serie de aventuri.

Filmele al căror fir narativ mizează pe ideea de road-trip sunt pe toate drumurile, iar ceea ce este vital pentru ca o astfel de rețetă să funcționeze este fie ca ceea ce se întâmplă cu personajele să fie foarte interesant, fie ca acestea să fie suficient de carismatice cât să țină interesul publicului treaz. În ambele aspecte, Două lozuri nu doar că funcționează, dar excelează. (...) Și deși povestea este cea a unei comedii, nu înseamnă că nu există un substrat mai profund care explorează aspecte precum corupția, sărăcia, șansa și fericirea.”, scriau cei de la Hollywood Reporter imediat după premiera mondială.

Două lozuri este cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Paul Negoescu și primul semnat de directoarea de imagine Ana Drăghici. Este o producție independentă a școlii de actorie coordonate de Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, actorii din rolurile principale, după un scenariu inspirat de nuvela „Două loturi” (I.L. Caragiale). Pelicula a avut un buget de numai 30.000 de euro, aproximativ de 20 de ori mai puțin decât bugetul mediu al unui film românesc.

Arkadia ShortFest are în programul de anul acesta o selecție de scurt-metraje din întreaga lume - Brazilia, Iran, Portugalia, Spania, Polonia, SUA, Australia, Turcia, Bangladesh, România etc. Mai multe detalii despre selecția oficială și filmele din competiție se regăsesc pe site-ul festivalului.

Deschiderea oficială a celei de-a patra ediții va avea loc vineri, 1 septembrie de la ora 20:00, odată cu inaugurarea ExpoShortfest. La deschidere va participa și primarul orașului Băicoi, Marius Constantin. Proiecțiile primelor calupuri de scurt-metraj vor începe la ora 20:30. Intrarea la film este liberă, în limita locurilor disponibile.

Două Lozuri este distribuit în România de Ro Image 2000.

***
Festivalul de film Arkadia ShortFest este organizat de Asociația Culturală Arkadia, în parteneriat cu Camexip SA, cu sprijinul Primăriei Băicoi.

Sprijinit de: Colorgrade, Alfaromtrans, Shop4Office, Final Distribution.
Parteneri: ÉCU - The European Independent Film Festival, KINOdiseea, UNATC, Asociația Follow Art, .

***

Detalii: www.arkadiashortfest.ro.

Ne puteți urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest

Pentru informații suplimentare, ne puteţi scrie pe office@arkadiashortfest.ro.

0 comentarii: