Walk & Shoot #8 - 3 Felii de București cu Alex Axon



Pe 2 septembrie are loc prima ediție Walk & Shoot destinată începătorilor în fotografie. Fotograful coordonator va fi Alex Axon iar echipa de povestitori va fi asigurată de Merg.În.România.

Participanții vor auzi poveștile zonelor Parcul Carol, Filaret, 13 Septembrie și Cotroceni și vor învăța să fotografieze străzi, clădiri, portrete de artiști, sporturi alternative, produse culinare și panorame.

➣ 11 ore / maxim 12 participanți
➣ Workshop destinat începătorilor
➣ Pasiunea e cea care contează, nu aparatura. Participanții pot veni cu un aparat foto profi sau de un telefon deștept

Prețul unui workshop este de 300 RON + TVA, iar înscrierile se pot face până vineri, 1 septembrie, completând formularul de aici.

Ce presupune workshop-ul WALK & SHOOT #8 / 3 Felii de București

✔ Experiența WALK

Ghizii Walk & Shoot, buni cunoscători ai Bucureștiului și ai poveștilor lui te vor purta prin locuri ascunse, unde vei găsi exterioare pe care sigur nu le-ai privi dacă nu ți le-ar arăta cineva, dar vei găsi și interioare mai puțin sau deloc cunoscute care îți vor satisface pofta de explorare.
Walk & Shoot #8 vrea să arate participanților trei cartiere adiacente și totuși extrem de diferite ale Bucureștiului, cartiere cu istorii tumultoase, povești mai mult sau mai puțin știute și cu multă personalitate – cartierul Parcul Carol-Filaret, cartierul 13 Septembrie și cartierul Cotroceni. Astfel participanții vor regăși aerul de mahala, communism și burghezie și vor putea pune fotografiile realizate într-un context istorico-social.

Va fi câte o ședință foto per cartier:
-       Vlad Matei de la Cuibul Artiștilor va oferi o reprezentație de violoncel în Parcul Carol
-       JW Marriott Bucharest Grand Hotel  va fi gazda unui show culinar
-       Un spectacol de trick-uri de skate în Cotroceni
Mai mult, grupul va urca pe un bloc din 13 Septembrie și pe hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel pentru admira și fotografia cartierul de la înălțime și se va plimba prin locuri pline de istorie și povești, căutând subiecte ad-hoc.

✔ ︎Experiența SHOOT

Workshop-ul începe cu o scurtă introducere teoretică în fotografie și se încheie cu o sesiune de feedback. În total va dura cam 11 ore, din care cel puțin 7 sunt pentru fotografiat.

Fotograful coordonator Alex Axon revine la Walk & Shoot pentru o nouă ediție, dedicată începătorilor. Alex va trece participanții prin regulile de compoziție, îi va ajuta să înțeleagă modul manual al aparatului foto și îi va sprijini să se perfecționeze pe tot parcursul zilei.
Sfatul lui Alex Axon pentru un începător: 
„Ce sfaturi i-aș da? Să experimenteze foarte mult. Să treacă peste chestiile astea de comoditate, de «hai bă că e târziu, să ne întoarcem». Eu nu prea sunt genul spontan, explorator și hai să fac chestii noi. Dar când am reușit să fac chestia asta, să merg un pic mai departe și să trec peste granițele mele, atunci mi-au ieșit cele mai faine poze”.


✔ ︎FEEDBACK

După încheierea traseului În jurul Bucureștiului, participanții se opresc la sediul Merg.În.România pentru o sesiune de feedback alături de Alex Axon.
Fiecare își alege câteva fotografii realizate în cadrul workshop-ului, acestea sunt proiectate, discutate și ziua se încheie cu o cultură mai bogată, cu sute, chiar mii, de fotografii și cu prietenii noi, toate legate în jurul pasiunii comune: fotografia și orașul.

Mai multe detalii, aici.

● Partener: JW Marriott, Bucharest, Romania

● Parteneri media: Igloo media | Radio România Cultural | Ziarul Metropolis | FEEDER.ro | Blog de fotografie | Zile si Nopti Bucuresti
----

Walk & Shoot: Workshop de fotografie și explorare urbană

Aflat la intersecția dintre pasiunea pentru fotografie și cea pentru București, Walk & Shoot este mai mult decât un workshop. Walk & Shoot este o poveste de viață tâlcuită prin lentila aparatului fiecărui participant.

Traseele din cadrul Walk & Shoot au o poveste coerentă, cu un fir epic clar - descoperirea unei zone a Bucureștiului așa cum este ea, cu bune și cu rele: comunități, istorie, frumuseți, probleme și drame de zi cu zi.

Extrem de relevant este impactul social al fiecărui workshop
➢ awareness pe probleme de discriminare etnică, de gen sau sexuală
➢ includerea meșteșugarilor și a persoanelor din comunități dezavantajate în cadrul programului Walk & Shoot
Aproape jumătate din veniturile Walk & Shoot sunt redirecționate către diversele comunități implicate: comunitatea jurnaliștilor, a artiștilor sau cea romă.

Cum se diferențiază Walk & Shoot de alte workshop-uri de fotografie

❯ Narativul se îmbină cu fotografia.
Pe lângă un fotograf coordonator, traseul include ghizi care îi introduc pe participanți în istoria, dar și prezentul zonelor vizitate. Prin intermediul poveștilor, participanții pun mai ușor fotografiile realizate într-un context.
Ghizii Walk &Shoot sunt jurnaliști, istorici sau scriitori precum Andrei Crăciun / Diana Marcu / Alina Vîlcan / Emil Boboescu.

❯ Numărul maxim de participanți este limitat la 12.
Grupele fiind mici, fotograful coordonator devine și pedagog, facilitator și sprijin pentru fiecare participant în parte.
Printre fotografii profesioniști care au colaborat cu Walk & Shoot se numără Bogdan Botofei, Alex Axon, Adi Bulboacă.

❯ Ședințele foto au loc în locuri greu accesibile pe cont propriu: zone dezafectate, casele unor persoane din comunități defavorizate, frumuseți locale mai puțin populare, dar și locuri high-class, precum bucătăria unui restaurant de lux.

❯ Persoanele fotografiate sunt și artiști cunoscuți, precum Vasile Mureșan Murivale (pictor), Istvan Teglas (actor), Alex Buescu (actor), Emil Luca & Aeon Blank (muzicieni).

❯ 90% din workshop este practică: participanții învață să fotografieze cu ajutorul luminii naturale, fie că e vorba de un aparat foto profesional sau un telefon deștept.

❯ Experiențe unice, precum demonstrații de meșteșuguri în centrul capitalei, discuții cu un supraviețuitor al Holocaustului, performance-uri one-time-only ale artiștilor implicați, shooting-uri foto profesioniste (cu model, make-up, hair, styling vestimentar).

0 comentarii: