ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR marchează sărbătoarea diversității ligvistice europene



Pentru a sărbători diversitatea lingvistică europeană, Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151) va găzdui sâmbătă, 23 septembrie 2017, între orele 11.00 și 17.00, cea de a 16-a ediție din seria evenimentelor dedicate Zilei Europene a Limbilor. Iniţiat de către Reprezentanța Comisiei Europene în România și membrii Clusterului EUNIC România (Rețeaua Institutelor Naţionale de Cultură din Uniunea Europeană), evenimentul este organizat sub forma unui târg lingvistic.
 
Cu această ocazie, publicul este invitat să descopere bogăția culturală a continentului prin intermediul a numeroase activități educative precum sesiunile de speak dating, atelierele pentru copii și părinți sau lecțiile demonstrative de limbi străine. Evenimentul se va încheia cu o tombolă la care se pot înscrie toți cei care vor participa la minim două activități propuse de organizatori. Printre cele mai atractive premii se numără cursuri de limbă, ateliere lingvistice, invitații la evenimente culturale, dicționare și multe altele.
 
La inițiativa Uniunii Europene și a Consiliului Europei, data de 26 septembrie a fost declarată Ziua Europeană a Limbilor. În jurul acestei date se organizează evenimente în fiecare an, începând cu 2001. Cetățenii europeni sunt invitați să învețe cât mai multe limbi, la orice vârstă, atât la școală cât și în afara ei. Diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al Uniunii Europene.
 
Ziua Europeană a Limbilor la București 2017 este un proiect al clusterului EUNIC România, sprijinit de Reprezentanța Comisiei Europene în România, la care participă Institutul Francez din București, Centrul Ceh, Institutul Cervantes, Institutul Polonez, Institutul Cultural Român, Institutul Italian de Cultură, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, British Council, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București, Ambasada Suediei și Centrul National de Cultura a Romilor-Romano Kher.
 
Programul Zilei Europene a Limbilor la București și alte informații sunt disponibile pe site-urile organizatorilor, pe pagina: www.facebook.com/EunicRomania, precum și pe cea dedicată evenimentului: www.facebook.com/events/1762865570640663.

0 comentarii: