Povestea prieteniei imprevizibile și emoționante între două fugare în căutarea iubirii, Nebune de fericire / La pazza gioia, cel mai recent film al regizorului italian Paolo Virzì, a rulat cu sala plină la avanpremiera de la Elvira Popescu.
Comedia dramatică a fost prezentată în premieră anul trecut la Festivalul de film de la Cannes, în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs și este câștigătoarea Premiului publicului la Festivalul de la Valladolid, din Spania, în 2016. Nebune de fericire a rulat în România pentru prima dată la TIFF, anul acesta și este distribuit de Independenţa Film.
Povestea
Nebune de fericire este povestea a două femei total diferite care ajung să se apropie într-un context mai puțin obișnuit: în timp ce sunt internate la un sanatoriu de psihiatrie din Toscana.
Beatrice are o imaginație bogată și vorbește încontinuu. Se vede o contesă miliardară și îi place să creadă că are liderii globali la picioare. Donatella este o tânără introvertită, fragilă, cu trupul acoperit de tatuaje, prizonieră a propriului mister. Amândouă sunt paciente la Villa Biondi, o clinică psihiatrică progresvă, dar care își supravegează cu atenție oaspeții.
Noul film al lui Paolo Virzì este despre prietenia imprevizibilă și emoționantă dintre cele două femei ce evadează din clinica psihiatrică în care sunt internate, pentru a căuta iubirea și fericirea într-o casă de nebuni fără acoperiș: lumea “de afară“ a oamenilor “sănătoși la cap“.
Cu accente de comedie nebună de vară, Nebune de fericire le reunește în distribuție pe Micaela Ramazzotti, Valeria Bruni Tedeschi și Valentina Carnelutti.
Filmul a mai fost selectat la festivalurile de la Varşovia și Chicago, în 2016 și a intrat în cinematografele din România weekendul trecut, în 28 iulie.
Titlu original: La pazza gioia (în limba engleză: Like crazy)
Durata: 1h 56 min
Data premierei în România: 28 iulie 2017
Independența Film
Nebune de fericire / La pazza gioia (2016) este distribuit în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.
Printrefilmele aduse în cinematografele românești se numără: Afterimage (r: Andrzej Wajda), The Other Side of Hope (r: Aki Kaurismäki) – Ursul de Argint, Berlinale, 2017, La fille inconnue (r : Frații Dardenne), I, Daniel Blake (r: Ken Loach) - Palme d’Or, Cannes, 2016, Juste la fin du monde (r : Xavier Dolan) – Grand Prix, Cannes 2016, Snowden (r. Oliver Stone), Youth (r. Paolo Sorrentino) - Cel mai bun film european, 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) - Palme d’Or, 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fraţii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La Vie d'Adèle (r. Abdellatif Kechiche) - Palme d'Or, Cannes, 2013, The Hunt (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke) - Palme d'Or, Cannes, 2012, Trainspotting (r. Danny Boyle), Amélie (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodóvar), In The Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu