“EINE KLEINE NACHTMUSIK” – premieră la Festivalul “George Enescu”



Spectacolul de teatru coregrafic “EINE KLEINE NACHTMUSIK” de Gigi Căciuleanu, va fi prezentat în premieră la Festivalul Internațional “George Enescu” pe scena Ateneului Român, miercuri 13 septembrie, orele 22:30.
One man show-ul lui Lari Georgescupe muzica lui W.A. Mozart și textele lui Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W. A. Mozart este o coproducție a UNTEATRU, FUNDAȚIA ART PRODUCTION & GIGI CĂCIULEANU ROMANIA DANCE COMPANY și KULT STUDIO.
 
Sponsor “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” – JTI 
 
Scenografia spectacolului este semnată de Vladimir Turturică, iar light design-ul de Dragoş Mărgineanu.
 
“…Mozart pe drum de seara…
Spectacolul este o metaforă a “singurătăţii creatorului de cursă lungă”.
Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil,
dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna:
Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist…
Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând…
Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei” Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang…
E o metaforă.” Gigi Căciuleanu

 
Într-o destăinuire cu valențele unei profesiuni de credință, W. A. Mozart spunea că nu știe să aranjeze frazele în chip artistic, ca să producă lumină și umbră, că nu este dansator, ci doar poate să facă muzică. Dar iată cum aici, muzica celebrei sale ”Eine Kleine Nacht Musik” ajunge să se alieze cu alte arte și să împlinească acel dor de poezie și de dans al geniului nepereche, să fie în osmoză cu mișcarea grăitoare, investită cu sens și simțire, a cuvintelor și a corpului omenesc, în acea mereu cuceritoare și copleșitoare formulă de ”teatru coregrafic” descoperită și tot timpul reinventată de Gigi Căciuleanu.
Biletele se pot procura online prin rețelele Eventim (în magazinele partenere), myStage și de la Agenția de bilete a Teatrului Național București.

0 comentarii: