Un-hidden Bucharest w/ VJ VLC at Cinema Marconi

Din 2015, Asociația ICULT susține demersuri pentru a conserva și reactiva fostul Cinema Marconi sub forma unui hub cultural.

Clădirea fostului cinematograf Dacia, redenumit Marconi, contribuie la redefinirea unui peisaj urban degradat, prin intervenția din 2016 a artistului Pisica Pătrată pe clădirea monument, în prag de colaps. În contextul recentelor demolări din zona Buzești Berzei, zona își pierde caracterul unitar al țesutului urban de secol XIX început de secol XX.


Instalația Un-hidden Bucharest – semnal urban III pune în lumină intervenția lui Pisica Pătrată și clădirea-monument, cu ajutorul unei intervenții efemere creată de un invitat secret și a două noi panouri informative care vor conecta trecătorii și participanții la turul ghidat cu istoria și viitorul Cinema Marconi.

 
Cinematograful Marconi, construit în anul 1930, de pe Calea Griviței 137, numit ulterior Alexandru Popov, iar apoi Dacia, este un monument istoric aflat în situația de a fi sau nu demolat. În prezent, are loc o campanie de sensibilizare lansată de asociația Industrii Cultural Creative, iar panourile desenate de Pisica Pătrată sunt o intervenție artistică care funcționează ca semnal urban, atrăgând atenția asupra clădirii și situației alarmante în care se află.
http://feeder.ro/2017/03/14/41-cinema-2017-bucuresti

0 comentarii: