David J (Bauhaus) in concert la Control Club - 9 septembrie

Muzicianul de origine britanică David J Haskins, membru fondator al trupelor cult Bauhaus și Love and Rockets, va concerta sâmbătă, 9 septembrie, după ora 21, în premieră la București, la Control Club, în cadrul turneului de promovare al celui mai recent album solo, Vagabond Songs. În deschidere: proiectul multinațional de dark wave electro Konqistador. Biletele s-au pus în vânzare online pe Eventbook.ro.
 
Recomandat de Perry Farrell de la Jane’s Addiction ca „Avant of the Avant-garde”, David J Haskins este cunoscut ca membru fondator al uneia din cele mai importante trupe de pe scena post-punk/alternativă de la începutul anilor ’80 – Bauhaus – fiind autorul versurilor piesei cult Bela Lugosi’s Dead, considerată un moment definitoriu al mișcării goth. Destrămarea trupei, în 1983, l-a orientat pe David J spre o carieră solo longevivă și variată, care a inclus inițial colaborări cu poetul și pictorul Rene Halkett, precum și cu Alan Moore, autorul celebrului roman grafic V For Vendetta.

Albumul solo de debut semnat David J, Etiquette of Violence, a fost lansat în 1983, fiind urmat, doi ani mai târziu, de Crocodile Tears and The Velvet Cosh – ambele release-uri fiind reprezentative pentru talentul de compozitor al lui Haskins. Ulterior, David s-a reunit cu doi dintre foștii săi colegi de trupă – chitaristul Daniel Ash și toboșarul Kevin Haskins – pentru a forma trupa de succes Love and Rockets. Au urmat încă două albume solo, precum și o reuniune Bauhaus, pentru trei concerte sold-out la Hollywood Palladium din Los Angeles și apoi un turneu internațional. În 2003, David J lansează un nou album solo, intitulat sugestiv Estranged, urmat de o nouă reuniune Bauhaus pentru o apariție spectaculoasă la Festivalul Coachella, în 2005.

Apreciat pentru compozițiile sale, adesea personale și bazate pe observație, cu influențe din dramaturgie și literatură, David J a realizat portrete muzicale remarcabile ale unor artiști precum Jack Kerouac, Joe Orton, Antonin Artaud și, recent, Elliot Smith, Jeff Buckley, Spalding Gray sau Hank Williams. Lansat în 2011, albumul Not Long For This World abordează teme asociate mortalității și se bucură de aprecierea criticilor. Pe lângă atribuțiile de compozitor și producător muzical, David J a scris și regizat numeroase producții multi-media, precum Silver For Gold (The Odyssey Of Edie Sedgwick), prezentată inițial la Met Theatre din Hollywood, în 2008, și apoi la prestigiosul REDCAT, în Los Angeles.

Penultimul album solo semnat David J și intitulat An Eclipse of Ships, pe care artistul însuși îl descrie ca „un jurnal emoțional și o odă închinată Femeii ca muză”, a fost lansat în 2014, devenind în scurt timp preferatul fanilor și criticilor muzicali deopotrivă. A fost urmat, în 2016, de un proiect ambițios, în care David J, sub pseudonimul M.C. Nightshade a colaborat cu un ansamblu jazz de 12 membri, The Theatre Bizarre Orchestra din Detroit, rezultatul fiind Carpe Noctem, un album lansat exclusiv pe vinil.

Intitulat Vagabond Songs, al nouălea și cel mai recent album de studio semnat David J este o colecție fermecătoare de piese acustice compuse în timpul turneelor și inspirate de oamenii și locurile pe care artistul le-a întâlnit pe parcurs. Albumul, dublu release pe vinil, conține hit-ul The Day That David Bowie Died, precum și o variantă reinventată a piesei cult Love and Rockets, The Dog End of a Day Gone By. Turneul internațional Vagabond Songs va include, în toamna aceasta, și Bucureștiul – David J va concerta sâmbătă, 9 septembrie, la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Concertul David J / Konqistador live la Control este organizat de Control Club și Liveland. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1858549274434077

Biletele, la prețul de 25 de lei, pot fi achiziționate online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-david-j-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

0 comentarii: