Monica Macovei Femeia Europei 2008



In ziarul Cotidianul de astazi iti recomand un excelent editorial apartinand lui Cristian Teodorescu despre Monica Macovei.
Intitulat "Un flit pentru Monica Macovei" editorialul de fata exprima una dintre principalele probleme ale actualei guvernari : eliminarea oamenilor de valoare din functiile cheie tocmai din frica de a nu schimba ceva.
Monica Macovei a reprezentat, poate, cel mai bun Ministru de Justitie din ultimii 18 ani si probabil singurul ministru intr-adevar care a incercat sa faca o reforma. Insa...evident nu a fost lasata si pana la urma a ajuns sa fie inlaturata. Tin minte discutiile in care ii erau "aruncate" aceleasi eterne intrebari : ce ai facut tu inainte de 1989? Ce rol aveai tu in societate? Iar doamna Macovei raspundea : am fost procuror.
Ei bine da. Asta este adevarul iar dumneaei si l-a asumat si l-a prezentat public. Tin sa-i intreb pe toti cei de peste 30 de ani care in acel moment incercau s-o puna la zid pe doamna Macovei voi ce ati fost inainte de '89? Cat ati turnat la Secu pentru tot felul de avantaje si aici includ poate avantajele cele mai mici si meschine la care puteati spera. Cum dracului de va loveste simtul onoarei exact atunci cand nu trebuie iar in momentul in care lucrati sau aveti de-a face cu un corupt aproape ca il sufocati cu imbratisari si limbi trase in cur?
Cum de deodata s-a ajuns ca doamna Monica Macovei este principalul pericol ce trebuie inlaturat din politica romaneasca? Dar in schimb ii suportati si apreciati pe alde Becali, Hrebenciuc, Paunescu, Cozmanca, Nastase si altii?
Monica Macovei a castigat insa moral lupta cu cei care au eliberat-o din functie. Parlamentul European i-a acordat distinctia de Femeia Anului 2008.
Distinctie pe care nimeni in Romania n-a mai primit-o. Oare au gresit ei sau au gresit politicienii de la noi alaturi de eternele mase tacute de romani ce nu au avut nici macar in gand pentru o clipa sa isi arate sprijinul fata de Ministrul de Justitie.
Ce ai facut inainte de '89?

0 comentarii: