Sarutarile de cinema la Carturesti


Vineri, orele 18:00, ceainaria Carturesti a fost gazda lansarii unui nou roman al editurii Trei. Este vorba despre romanul lui Eric Fottorino, directorul "Le Monde", intitulat "Sarutari de cinema".
La lansare au fost prezenti alaturi de autor si doamna Irina Margareta Nistor, Cristina Bazaman (director TABU), doamna Magdalena Marculescu (editura Trei) si traducatoarea cartii, doamna Marie-Jeanne Vasiloiu.
Atmosfera a fost una destinsa. Muzica de pe fundal era pur french si mi-a adus aminte de filmul "Amelie" (posibil sa fi fost chiar coloana sonora a acestui film).
Oamenii...nu foarte multi dar interesati de ceea ce se intampla si de ceea ce autorul spunea.
Discursurile...interesante, deloc apoase si chiar directe si la subiect. Povesti practic spuse de oameni interesanti si emotionati (cel mai clar in cazul doamnei Vasiloiu).
Eric Fottorino...un francez clar, atat prin stil cat si prin constructia discursului. Un discurs frumos, sarmant si plin de descoperiri. Practic in afara de a povesti putin despre roman a tinut sa precizeze ca acea stampila de director "Le Monde" o poarta doar de 1 an. Timp de 20 de ani (sper sa nu gresesc) a fost doar scriitor si jurnalist. A publicat 8 romane iar al 9-lea este in curs de redactare.
Al 9-lea si primul care implica politica si de fapt contructia sa jurnalistica in roman.
O lansare frumoasa, cu oameni interesanti si interesati de prezenta si de ceea ce are de spus domnul Fottorino.
La final...un ceai, un autograf, o discutie simpatica cu oameni interesanti si per total un nou succes al Editurii Trei.

2 comentarii:

Alina | 18 noiembrie 2008 la 17:37

Da, a fost coloana sonora din Amelie (Yahh Tiersen). Ma bucur ca ti-a placut

Vincent Vinyl | 19 noiembrie 2008 la 12:58

Ma bucur ca am reusit sa ajung si ca nu m-am inselat in legatura cu Amelie mai ales ca este filmul meu preferat :) .