Din dragoste cu cele mai bune intentii castigator la Locarno

Editia cu numarul 64 a Festivalului International de Film de la Locarno si-a anuntat aseara castigatorii.
Regizorul roman Adrian Sitaru a castigat premiul "Cel mai bun regizor" pentru pelicula "Din dragoste cu cele mai bune intentii".
"Stiu ca filmul meu este unul pesimist, dar ce pot face? Aceasta este viata. Oricum, am incercat sa arat latura "usoara" a acestei povesti ce are un usor aer autobiografic. Pentru a fi mai precis, 90 la suta din evenimentele reprezentate sunt parte a vietii mele. Astfel, pentru a putea spune povestea, a fost nevoie doar sa urmaresc evenimentele si personajele.  A fost foarte terapeutic pentru mine.
Am vrut sa arat punctul de vedere observational al personajelor din jurul lui Alex, si sa-i fac sa interactioneze cu camera. Obiectivul a fost sa introduc audienta in mintea personajelor pentru a putea obtine tensiunea si realitatea." a declarat regizorul dupa incheierea festivitatii.
Bogdan Dumitrache a castigat, la randul sau, premiul pentru "Cel mai bun actor in rol principal".
"Nu a fost usor sa joc in cadre de o durata atat de mare, nu a fost usor sa interactionez cu camera, nu a fost usor sa-mi imaginez pozitia ochilor lui Alex. Dar, pana la urma, a fost ok" a declarat actorul roman referindu-se la rolul jucat in filmul "Din dragoste cu cele mai bune intentii".
"Din dragoste cu cele mai bune intentii" este cel mai nou film al regizorului Adrian Sitaru si ii are in distributie pe actorii Bogdan Dumitrache, Alina Grigore, Natasa Raab, Marian Ralea si Orsolya Toth. De productia filmului sau ocupat Ada Solomon si Emoke Vagasi, iar pelicula va apare in cinematografele din Romania incepand cu 1 octombrie.

0 comentarii: