Make a Point : Ma numesc cartier

Make a Point (www.makeapoint.ro) primul centru cultural independent din cartierul Pantelimon organizeaza, in perioada august-decembrie 2011,  proiectul Mă numesc Cartier, o serie de evenimente alternative de petrecere a timpului liber la preferie.
Mă numesc Cartier (http://www.makeapoint.ro/point/MaNumescCartier.html) debutează cu două sesiuni de ateliere de percuție, flow-arts și slackline într-un spatiu amenajat cu hamace, biblioteca alternativa si punct de informare pe teme urbane in Parcul Morarilor din Pantelimon, accesibile pe 28 august, respectiv 17 septembrie între orele 12.00-22.00.
În fiecare week-end al lunii august, pornind de la sediul Make a Point (încinta Postăvăriei Române, Șos. Morarilor nr. 1) vor fi organizate tururi cu bicicleta pe trasee creative între punctele de reper din Pantelimon.
Mă numesc Cartier continuă cu 11 proiecții de filme de scurt si lungmetraj despre cartier și spațiul urban, urmate de dezbateri cu invitati speciali din zona filmului si nu numai. Prima proiectie va avea loc joi, 1 septembrie, la sediul Make a Point.
Pe 6 octombrie Make a Point verniseaza expozitia de arta Privim cartierul, o colectie de perspective inedite asupra realitatilor si miturilor din spatiul cartierului. Artisti tineri infatiseaza cartierul in lucrari cu tehnici diferite – pictura, grafica, fotografie, instalatie, street art.
In cadrul expozitiei documentare deschisa publicului incepand cu 3 noiembrie la Make a Point vor fi expuse fotografii, imagini de arhiva, documente, marturii din vechiul Pantelimon ilustrand schimbarile de mentalitate determinate de configuratia urbana in orizontul oportunitatilor recreative, culturale si artistice.
Make a Point va desfasura de asemenea o cercetare sociologica cu scopul de a identifica obiceiurile de petrecere a timpului liber in cartier, precum si punctele de referinta sau semnele distinctive ale acestora, prin metodele observatiei, interviurilor in profunzime si a hartilor mentale.
Pe 10 decembrie Ma numesc Cartier se incheie cu dezbateri despre cartier și posibilitățile de explorare culturală a spațiului cotidian. Seminarul va avea ca punct de plecare raportul cercetării sociologice și rezultatele publicate ale proiectului.

0 comentarii: