Discovery Channel : Documentar despre masacrul din Norvegia

Discovery Channel va difuza duminică, 14 august, de la ora 22.00, documentarul "Masacrul din Norvegia: În mintea criminalului", în care va prezenta o cronică a atacurilor criminale declanşate pe 22 iulie de Anders Behring Breivik.


Potrivit Discovery Channel, 22 iulie 2011 este o zi de neşters din istoria Norvegiei, este data când Anders Behring Breivik a ucis opt persoane declanşând o bombă lângă sediul Guvernului din Oslo, apoi a pornit un masacru care a durat 90 de minute şi s-a soldat cu moartea a 69 adolescenţi, pe Insula Utoya. Discovery Channel face o cronică a evenimentelor din acea zi cumplită - şi a impactului acelor atrocităţi asupra unei naţiuni zdrobită sufleteşte, în documentarul "Masacrul din Norvegia: În mintea criminalului", care va fi difuzat în premieră duminică, 14 august, de la ora 22.00, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Apelând la analiză psihologică, documentarul "Masacrul din Norvegia: În mintea criminalului" explorează gândirea şi motivele asasinului autodeclarat care s-a făcut vinovat de aceste crime. Programul oferă noi detalii asupra motivelor lui Breivik, furnizate de câţiva dintre cei mai importanţi experţi în psihologie criminală, printre care David Wilson şi Katherine Newman de la Universitatea John Hopkins. Specialiştii analizează cel mai probabil traseu psihologic al criminalului din acea zi, întrebându-se ce anume l-a împins să conceapă şi să pună în aplicare planul unui asemenea măcel.

"Această tragedie cumplită a şocat întreaga lume şi ne-a lăsat pe toţi să ne întrebăm ce anume ar putea să provoace un om să comită asemenea atrocităţi şi de ce. Acest documentar special explorează motivele care au determinat pierderea tragică a atât de multor vieţi, prezentând informaţii despre evenimentele cumplite care au îndoliat o întreagă naţiune", spune Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est.

Urmărind momentele care au condus spre această tragedie, documentarul monitorizează oră cu oră tot ce s-a întâmplat de când Breivik a declanşat bomba în Oslo şi până la masacrarea adolescenţilor de pe insula Utoya. În plus, documentarul include relatări directe ale unor martori oculari şi supravieţuitori care au fost implicaţi în tragedie.

Discovery Communications este una dintre cele mai mari companii din lume în domeniul producţiei de programe documentare, ajungând în casele a peste 1,5 miliarde de abonaţi, din peste 180 de ţări. Discovery însumează peste 100 de reţele la nivel global, în frunte cu Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science şi Discovery HD, precum şi produse şi servicii educaţionale şi de larg consum şi servicii media digitale, incluzând HowStuffWorks.com. În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, există 14 mărci Discovery, disponibile unui număr de 244 milioane de abonaţi, din 118 ţări, oferind programe adaptate în 27 de limbi.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent opt televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

0 comentarii: