First Draft - Curs de scenaristica cu Ana Agopian

Asociația Culturală Control N organizează în perioada 13 septembrie – 1 noiembrie 2011 a șasea sesiune a workshop-ului de scenaristică First Draft.
Cursul se adresează amatorilor și începătorilor în domeniul scenaristicii de film și prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurt metraj – premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum și elemente de formatare și limbaj specific scenaristicii de film.
Cursul este interactiv, fiecare dintre participanți putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămâni, un prim scenariu de scurt metraj. Fiecare curs durează două ore și este compus din discuții aplicate și vizionări de filme. Însă workshop-ul înseamnă mai mult decât cele două ore de curs din fiecare săptămână. Participanții primesc teme specifice dupa fiecare curs și, până la viitoarea întâlnire, ei sunt indrumați on-line în vederea perfecționării tehnicilor de viitori scenariști.
Cursul este susținut de Ana Agopian, scenarist de film și televiziune, preparator universitar în cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, catedra de scenaristică.
Cea de-a șasea sesiune a workshop-ului First Draft va începe pe 13 septembrie, de la ora 19:00 și va continua în fiecare marți, timp de 8 săptămâni.
Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 Ron, respectiv 800 Ron (pentru elevi și studenți).
Cei interesați se pot înscrie la adresa info@controln.ro până la data de 5 septembrie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.
Ana Agopian a semnat, alături de Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, mai multe scenarii de scurt și mediu metraj, printre care Bună Cristina! Pa Cristina, Captivi de Crăciun și Tabasco, filme prezentate și premiate în numeroase festivaluri naționale și internaționale, precum Clermont-Ferrand, Cottbus, Oberhausen, Munchen, Ludwigsburg, TIFF și altele). Primul scenariu de lung metraj semnat de Ana Agopian (împreună cu Oana Răsuceanu și Iulia Rugină), Breaking News se află acum în pre-producție. În trecut, Ana a participat cu acest scenariu la importante workshop-uri de dezvoltare de scenariu, precum: Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm (Berlin, 2008) și Scripteast (2009, având sesiunile de dezvoltare în Sterdyn, Polonia, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și la Festivalul Internațional de Film de la Cannes).
În televiziune, Ana a lucrat cu Media Pro Pictures și HBO România, colaborând la cinci seriale și trei filme de televiziune.
Mai multe detalii despre First Draft  pe site-ul www.controln.ro sau pe mail la adresa  info@controln.ro sau la telefon 0721969639.
[sursa comunicat de presa]

0 comentarii: