The Practice - agentia de PR a Ikea

Agentia de relatii publice The Practice asigura, incepand din 15 august, comunicarea externa pentru Ikea Romania, in urma castigarii licitatiei organizata de companie.
Colaborarea cu o agentie pentru componenta de PR vine dupa 3 ani in care magazinul Ikea si-a gestionat comunicarea cu resurse interne, se arata intr-un comunicat de presa.

Licitatia s-a desfasurat in perioada aprilie-iulie, in doua etape de selectie.

In cadrul parteneriatului, semnat pentru o perioada initiala de 1 an, agentia va realiza pentru Ikea Romania servicii integrate de relatii publice.

In prima faza au fost invitate 10 agentii de profil, dintre care au ramas pe lista  5 agentii, The Practice fiind desemnata castigatoare.

"Integrarea componentei de relatii publice in comunicarea externa a companiei noastre a devenit tot mai importanta, atat la nivel local, cat si la nivel global. Si asta, cu atat mai mult de cand suntem parte dintr-un grup de companii ce activeaza in 38 de tari" a declarat Daniela Sargu, PR manager Ikea Romania.

Ikea este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad, marca fiind inregistrata in 1943.

Majusculele din denumirea Ikea provin din initialele numelui fondatorului, Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut, Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma Agunnaryd.

Compania IKEA detinea, in august 2010, peste 320 de magazine in 38 de tari sau teritorii, dintre care 37 de magazine erau francize detinute de alte companii decat Ikea Group.

0 comentarii: