Dr. Mihaela Bilic - Sanatatea are gust la Curtea Veche

Dr. Mihaela Bilic va reveni în această toamnă cu un nou proiect editorial ce promite a deveni o carte de referință pentru toate persoanele interesate de un stil de viaţă sănătos prin alimentaţie. Împreună cu editura Curtea Veche, autoarea pregătește volumul Sănătatea are gust, un proiect aplicat de prezentare a regulilor nutriției sănătoase ce va apărea pe piață la începutul lunii octombrie 2011.

În cele 640 de pagini ale cărții, Mihaela Bilic oferă sfaturi de nutriție pentru toți membrii familiei, de la mic la mare, pentru toate gusturile și pentru toate nevoile. Fiind structurat în 55 de capitole ușor de parcurs, volumul se citește cu plăcere și folosește un limbaj lesne de înțeles, astfel încât oricine poate avea acces la o viață mai sănătoasă prin nutriție.

Volumul, ilustrat cu fotografii sugestive, își propune să clarifice orice nelămuriri legate de mâncare, să ajute publicul să recunoască un produs sănătos în avalanșa mesajelor publicitate sau a etichetelor colorate și să îi ajute pe cei care au înțeles că alimentația este cheia către o viață mai bună să își creeze o dietă diversificată și echilibrată cu resurse minime.

Dincolo de capitolele dedicate grupelor de vârstă, în volum veți putea găsi și diete recomandate în diferite tipuri de afecțiuni: de la imunitate scăzută la afecțiuni cardiovasculare, sedentarism, obezitate, alergii, anemie, afecțiuni ale ficatului sau rinichilor. De asemenea, volumul conține sfaturi pentru adaptarea alimentației în funcție de sezon, de stilul de viață și de preferințele culinare.

„Am scris această carte pentru toţi cei care doresc să ştie puţin mai mult despre mâncare. Am încercat să uit că sunt medic şi m-am adresat vouă cu toată sinceritatea, de pe poziţia unui prieten care vă ştie nevoile, dar şi slăbiciunile. Pe lângă informaţii ştiinţifice, veţi găsi aici o parte din secretele alimentelor şi multe sfaturi practice astfel încât să alegeţi produsele care vă hrănesc corpul şi vă satisfac sufletul. Mâncarea este şi trebuie să rămână una dintre plăcerile vieţii”, declară Dr. Mihaela Bilic.

Absolventă a Facultății de Medicină Generală „Carol Davila” din București, Mihaela Bilic a urmat numeroase stagii la clinici și centre de wellness din străinătate. În 2001 a devenit medic specialist în diabet și boli de nutriție. Printre cei care au apelat la sfatul Dr. Mihaela Bilic se numără vedete precum: Paula Seling, Teo Trandafir, Oana Cuzino și Mihaela Rădulescu. În 2008, ea a publicat volumul Trăiesc, deci mă abțin, care a devenit bestsellerul anului și a fost reeditată de editura Curtea Veche în 2011.

0 comentarii: