Make a Point : Ma numesc cartier

Joi, 8 septembrie, ora 20.00, Make a Point propune noi perspective asupra utilizarii spatiului industrial, o prezentare a profesorului Geoff Lehman urmata de discutii libere cu publicul.


In contextual unui oras, caracterul si specificul unui loc sunt produse nu numai ale planificarii urbane sau dezvoltarii comerciale, ci si ale unei evolutii organice in timp si spatiu, al unei istorii de utilizari si reutilizari de catre oamenii care au locuit si muncit in locurile respective.

Invitatul nostru, Profesorul Geoff Lehman, va vorbi despre reutilizarea spatiului industrial - Postavaria Romana, Make a Point in relatie cu alte proiecte din cartiere post-industriale (Südgelände in Berlin, Arsenal in Venetia si altele) unde zonele in prealabil dedicate industriei, manufacturarii sau transportului au fost transformate in parcuri si gradini, muzee, spatii expozitionale etc.

Cum se compara aceste conversii cu proiectele asemanatoare din Romania? Luand in considerare alternativele planificarii urbane rationale, constructiile noi care tin de domeniul privat si reutilizarea structurilor si spatiilor pre-existente, care este miza acestei transformari in ceea ce priveste modul de locuire a orasului?

Discutiile vor fi moderate de Miruna Stoicescu, arhitect specializat in politici si interventii de reabilitare urbana. A studiat la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, Universitatea din Porto, Portugalia si Politehnica din Torino, Italia. Miruna a contribuit la conversia salii de repasat a Postavariei Romane in sediu si spatiu expozitional al Make a Point.

Conferinta face parte din proiectul Ma numesc Cartier, o serie de evenimente alternative de petrecere a timpului liber in cartier.

Asociatia culturala Make a Point aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. Ca initiativa de regenerare si reconversie urbana, scopul sau este de a organiza activitati culturale si artistice la periferie si de a oferi spatiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani. Make a Point isi orienteaza atentia spre cartierul Pantelimon, o zona lipsita de infrastructura publica pentru activitati de recreere, culturale sau artistice. In spatiul reamenajat al unei hale industriale din fosta Postavarie Romana, organizatia pune in practica un concept de tip "bucatarie americana", o platforma complet functionala deschisa colaborarii cu tineri care vor sa-si puna in practica ideile si proiectele cu potential.

Persoane de contact: Madalina Rosca / madi@makeapoint.ro / 0723531275
Alma Cazacu / alma@makeapoint.ro / 0734 526 563

0 comentarii: