Woodkid - Run Boy Run, number one inca de la lansare

Asteptat cu nerabdare de fanii din intreaga lume, noul EP al artistului francez Woodkid, intitulat Run Boy Run, s-a lansat saptamana aceasta, ajungand inca din prima zi pe primul loc in topul vanzarilor de albume din Franta, pe iTunes. Piesa care da titlul EP-ului beneficiaza de un spectaculos videoclip – mult-asteptata continuare a hit-ului de anul trecut, Iron – un nou manifest al esteticii vizuale marca Yoann Lemoine. Woodkid va concerta, in premiera in Romania, pe 1 iunie la Arenele Romane din Bucuresti, in cadrul Control Day Out 2, powered by TuborgSound  - primul eveniment muzical important al verii! Wild Beasts, The Shoes si O.Children vor intregi lineup-ul serii.

In sustinerea evenimentului Control Day Out 2, cel mai recent proiect on-line semnat de Tuborg, Tuborgsound.ro - portalul muzicii romanesti care conteaza, va fi alaturi de fanii trupelor pe durata intregului concert. Inca din momentul lansarii pe piata romaneasca, Tuborg a oferit publicului experiente muzicale memorabile si a animat de fiecare data atmosfera.

Woodkid, pe numele sau adevarat Yoann Lemoine, era pana nu demult cunoscut in lumea muzicala drept regizorul catorva din cele mai populare videoclipuri (Katy Perry – Teenage Dream, Taylor Swift – Back to December, Mystery Jets – Dreaming of Another World), precum si pentru munca sa in advertising si cinematografie.

In 2011, artistul si-a facut debutul ca muzician, cu EP-ul Iron, devenit hit instant. Videoclipul piesei, pentru care Lemoine a colaborat cu modelul britanic Agyness Deyn, a fost una din cele mai reusite productii ale anului trecut, strangand peste 12 milioane de vizionari pe YouTube, in timp ce melodia s-a clasat pe primele pozitii ale clasamentelor muzicale. Recent, francezul a cantat alaturi de Lana Del Rey si i-a realizat videoclipul la piesa Born to Die. Pentru 2012, Woodkid are in plan lansarea albumului de debut, The Golden Age, un album despre tranzitia de la copilarie la maturitate, anunta artistul.

Pana atunci, francezul isi rasfata fanii cu un nou EP, pe care se afla piesa originala Run Boy Run si trei variante remixate ale acesteia, la care a lucrat alaturi de Guillaume Bričre si Benjamin Lebeau de la The Shoes, trupa alaturi de care va concerta pe scena Control Day Out 2. Intrebat ce o deosebeste de hit-ul anterior, Iron, Woodkid a declarat, intr-un interviu recent, ca Run Boy Run este „extravaganta si stralucitoare, o compozitie complexa care evolueaza de la ritmuri agresive si dark la un refren mellow pop”. Sursele sale de inspiratie sunt, in primul rand, emotiile, apoi propria sexualitate, copilaria sa si tranzitia la maturitate. 

La Bucuresti, Woodkid vine insotit de un live band compus din 7 muzicieni – percutionisti si suflatori - si un show electrizant ce a cucerit deja publicul european!
Biletele pentru Control Day Out 2 powered by TuborgSound pot fi achizitionate in avans, la pretul de 75 de lei, online pe Eventim.ro sau din reteaua nationala Eventim: magazinele Orange, Vodafone, Germanos, librariile Humanitas si Carturesti, precum si din Control Club (Academiei, 19) si Shift Pub (General Eremia Grigorescu, nr 17). In perioada 21-27 mai, numai in Orange Shops, gasesti bilete la Control Day Out 2 cu 30% reducere! In saptamana evenimentului, biletele vor costa 95 de lei.

Pentru mai multe detalii despre eveniment si oferte speciale la bilete, urmariti pagina de Facebook Control Day Out si www.control-club.ro.

Control Day Out este un eveniment organizat de Control Club, cu sprijinul Tuborg.
Sponsori: Wizzair, Hotel Caro, Red Bull, J&B, Smirnoff. Parteneri: A&A Records, Carturesti.   

0 comentarii: