Balet si concert la The Light Cinema

Cinema Stage &The Light Cinema
 
Cinema Stage, ghidul timpului liber de calitate si promotorul evenimentelor extraordinare transpuse in format digital pe ecranul de cinema va prezinta:
La Sylphide
Balet Opera Paris
Orchestra Operei din Paris
Dirijor: Ermanno Florio
Muzica: Jean-Madeleine Schneitzhoeffer
Libret: Adolphe Nourrit
Adaptarea si coregrafie: Pierre Lacotte (dupa Philippe Taglioni - 1832)
Scenografie: Marie-Claire Musson (dupa Pierre Ciceri)
Costume: Michel Fresnay (dupa Eugene Lami)
 
In istoria baletului clasic, La Sylphide ocupa un loc aparte.
Pentru prima data coregraful F.Talioni pune in scena acest balet pe muzica lui J.Schneitzhoeffer in 1832 pe scena Operei din Paris, astfel fiind deschisa o noua epoca in arta coregrafica. In 1836 in Copenhaga, A. Bournonville a creat o noua coregrafie pentru baletul La Sylphide, pe muzica tanarului compozitor H.Levenskiold. Aceasta versiune a capatat un mare succes. Coregrafia lui A. Bournonville a obtinut statutul unui balet clasic.
A.Bournonville mentiona faptul ca la baza lucrarii sale sta ideea dorintei omului de a fi fericit, lucru care nu tot timpul ramane a fi posibil, in multe cazuri protagonistul ramanand dezamagit de viata.
La Sylphide a lui Philippe Taglioni anunta aparitia romantismului.
Pierre Lacotte prezinta acest balet emblematic, care a fost pierdut pentru o lunga perioada de timp, intr-o prezentare fidela originalului.
Andre Rieu – Maastricht 2013
Sambata, 13 iulie 2013
In direct prin satelit
13 iulie 2013, ora 21:00
 Andre Rieu este un fenomen al muzicii care a cuprins lumea intreaga. Marele sau merit, apreciat de admiratori si totodata contestat de alti muzicieni, este ca a adus muzica clasica aproape de public prin spectacole de mare amploare, unde muzica se contopeste cu dansul, lumina si culoarea.
Cunoscut drept “Regele Valsului” Andre Rieu sustine in fiecare an in orasul sau natal, Maastricht din Olanda o serie de concerte pentru un public numerous, iar aceste concerte se claseaza printer cele mai prestigioase evenimente culturale ale frumosului sau oras natal.
Ca deobicei Andre Rieu ii va avea alaturi pe membrii  faimoasei sale  orchestre  Johann Strauss, tenorii si sopranele care il insotesc si o serie de invitati speciali.
Concertele ce au loc la Maastricht sunt cunoscute in intreaga lume, iar fanii lui Andre vin din intreaga lume pentru a vedea acest spectacol incredibil.
Evenimentul din acest an de la Maastricht va fi unul din cele mai mari evenimente de pana acum si va fi cel mai spectaculos concert transmis pe ecranele de cinema.
Ce de obicei gazda evenimentului va fi Charlotte Hawkins care ii va lua si un scurt interviu lui Andre Rieu, interviu exclusiv pentru publicul din cinema.
Durata concertului este de aproximativ 180 de minute cu o pauza de 15 minute.
In fiecare saptamana de joi pana duminica spectacolele de pe scene internationale de balet, opera, teatru, dans contemporan si multe altele vor putea fi vizionate Live sau inregistrate la The Light Cinema.
Pentru a fi la curent cu noutatile legate de aceste spectacole puteti sa urmariti pagina de Facebook a Cinema Stage:
www.facebook.com/CinemaStage
Biletele pentru evenimente se  pot achizitiona de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center
Liberty Center, Soseaua Progresului 151-171   LA 10 MINUTE DE PIATA UNIRII
(Tramvaie: 8,11,23,25,32/Autobuze: 117,173, 220) PARCARE GRATUITA
PENTRU REZERVARI SI INFO: 021 3699740/ 021 3699797 / 0737026226/ 0737 026 227/ info@lightcinemas.ro www.lightcinemas.ro;   www.facebook.com/CinemaStage

0 comentarii: