Caravana Filmelor TIFF 2013



Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa și Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana își propune să aducă în atenția publicului filme de succes din țările UE și non-UE.

Cea de-a patra ediție a Caravanei TIFF/Operation Kino va avea loc în perioada iulie- septembrie în 13 orașe din România: Buzău, Timișoara, Oradea, Bistrița, Suceava, Fălticeni, Iași, Roman, Bacău, Galați, Focșani, Brașov, Deva.

Cinefilii vor avea parte de o selecție de filme de succes prezentate la Festivalul Internațional de Film Transilvania, printre care Prince Avalanche (regia David Gordon Green), distins cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de  Film de la Berlin 2013, Blancanieves/ Albă ca Zăpada (regia Pablo Berger), câștigator a zece premii Goya și propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin sau An Episode in the Life of an Iron Picker/ Un Episod din Viața unui Culegător de Fier Vechi (r. Danis Tanovic), o dramă emoționantă premiată la Berlin 2013 cu Premiul special al juriului și Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor.

Poziția copilului (r. Călin Peter Netzer), Și caii sunt verzi pe pereți, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu și comedia Funeralii Fericite (r. Horațiu Mălăele) sunt câteva dintre titlurile românești incluse în programul Caravanei.

Prima oprire a Caravanei este la Buzău (1-3 iulie, Parcul Tineretului). După Buzău, Caravana va ajunge la Timișoara (12-14 iulie) și Oradea (15-17 iulie).

Intrarea la proiecțiile de filme este liberă. Mai multe detalii despre filme și program găsiți pe www.tiff.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/caravanatiff

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Eveniment prezentat de Calsberg
Partener principal: UPC
Recomandat de: Europa FM, Adevarul, Cinemagia, Dilema Veche, Film Reporter

0 comentarii: