Pavilion: Marina Albu la Cluj

Performance la Cluj
Marina Albu feat. Lila Avramescu
Din cap până-n picioare

Vineri, 21 iunie 2013, 21:30
@Platforma din fața clubului LaGazette
Cetățuie, Cluj-Napoca


FB event: https://www.facebook.com/events/397974920322904/
Marina Albu se va afla pentru prima dată la Cluj încercând prin performance și instrumentele conexe activității sale artistice să ridice semne de întrebare și să genereze un spațiu de dezbatere.

"Pe durata unei ore şi jumătate, vom repera elemente care ne construiesc corpul, le vom pune la îndoială simbolicul și rolurile, le vom întoarce pe toate părțile și vom inventa noi moduri de a le percepe și utiliza. În plus, elementele unice care ne construiesc imaginea vor fi puse pe tavă pentru a fi alese pe rînd, pigulite sau tocate mărunt. Împărțim corpul și apoi îl reconstruim, testăm noul mod și ne uităm în oglindă. Anatomia e istorie și vederea în spațiu e fizică. Ne măsurăm din priviri și ne recunoaștem în celălalt. Să fim pe poziții, noi!" (Marina Albu)

Marina Albu este unul dintre cei mai interesanți artiști ai momentului. A expus la Bucharest Biennale 5; Slade Research Centre; The Big Screen Project Sixth Avenue, New York; WHITE BOX Gallery, New York; TR Warsawa, Warsow; Muzej Vojvodine, Novi Sad; Muzej 25. Maj, Belgrade; Platforma, București; Fisk Gallery, Bergen; The Victorian Vaults, London; Pavilion, București; Electroputere, Craiova; Salonul de Proiecte, București, și multe altele. Lucrează cu text scris, viu grai, intervenții în spațiu, fotografie, instalaţie şi video. O preocupă viața de zi cu zi, evenimentele extra-ordinare, oamenii și modelarea lor de către factori interni și externi (lor?), gîndurile și fenomenele. Unii o consideră artistă activistă, dar ea nu ar spune niciodată așa ceva despre sine. Născută în 1984 la Constanța, trăiește și lucrează la București.

Performance organizat de Gergő Horváth.
Produs de Pavilion (www.pavilioncenter.ro) & Bucharest Biennale (www.bienalabucuresti.ro)

Eveniment realizat cu spriinul: Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, La Gazette.
Susținut de: Grolsch, Euro Gsm.

Fotografie pentru Reforma de Codruț Sebastian Neguț.

0 comentarii: