"Caravana filmului Romanesc" revine la Onesti



După ce, anul trecut, Caravana filmului românescCapodopere ale cinematografiei naţionale a fost extrem de bine primită de către publicul din Oneşti, vara aceasta „Caravana” se întoarce, pentru o săptămână, din nou în localitatea din inima Moldovei.
O săptămână dedicată filmului românesc, o săptămână în care spectatorii se pot întâlni cu mari capodopere ale literaturii române ce au stat la baza scenariilor acestor producţii. Un demers educaţional iniţiat de către MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura, ce se adresează în special elevilor de gimnaziu, liceenilor şi studenţilor, dar care a depăşit cu mult aceste graniţe.
În plus, iubitorii de film din Oneşti se pot întâlni cu mari actori ai scenei şi ecranului, care sunt invitaţii speciali ai „Caravanei” de anul acesta: Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu, precum şi cu o parte dintre creatorii filmelor, regizorii Şerban Marinescu, Laurenţiu Damian, Alexandru Maftei, Ovidiu Georgescu.
Cu acest prilej, publicul din Oneşti va avea ocazia să îi vadă pe Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu nu doar pe ecran, ci şi în faţa ecranului şi, de asemeni, vor putea să îi cunoască pe regizorii invitaţi şi să le adreseze întrebări.
 
Filmele proiectate anul acesta se situează pe o largă plajă stilistică, de la comedie: B.D. – LA MUNTE ŞI LA MARE, regie: Mircea Drăgan; TITANIC VALS, regia Paul Călinescu; CUCOANA CHIRIŢA, regie: Mircea Drăgan etc., la dramă: CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI, regia: Şerban Marinescu; TICĂLOŞII, regia: Șerban Marinescu etc.; de la filmul istoric: TUDOR, regia Paul Călinescu; NEAMUL ŞOIMĂREŞTILOR, regia: Mircea Drăgan; la filmul fantastic: DOMNIŞOARA CHRISTINA, regia: Alexandru Maftei; ULTIMUL ZBURĂTOR, regia: Ovidiu Georgescu.
Proiecţiile, care suntem convinşi că sunt aşteptate cu drag de către toţi iubitorii de film din Oneşti, vor avea loc în Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” sau, în aer liber, pe platoul din faţa Primăriei Oneşti, în perioada 23 – 29 iunie 2014.
La toate proiecţiile intrarea este liberă.
*
MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – Capodopere ale cinematografiei naţionale. Până în prezent, Caravana a ajuns în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale. Succesul acestui proiect este atestat de prezenţa numeroasă a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cât şi de reflectarea în presă (aproximativ 230 de referiri în mediul on-line). De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura îl desfăşoară şi anume: CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – CARTEA ŞI FILMUL.
*
Proiect realizat cu sprijinul UCIN – Uniunea Cineaştilor din România şi CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei;
Parteneri: Primăria Municipiului Oneşti şi Consiliul Local al Municipiului Oneşti
Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema  - AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă
Parteneri media locali: Radio Connect, Radio-televiziunea Kit, Ziarul Ora 25, Monitorul de Trotuş, Onestiul.ro, OnestiOnline.ro, ILoveOnesti.ro, Monichis.ro, cuGhilimele.ro

0 comentarii: