BB6: Expose Practice: Marilena Preda-Sânc

Expose Practice: Marilena Preda-Sânc

Joi 5 iunie 2014, 19.00

Artist Talk - @ PAVILION | proudly supported by UniCredit Țiriac Bank
Str. C.A. Rosetti 36 (intrarea din str. Jean Louis Calderon)

Expose Practice este o serie săptămânală de prelegeri cu artiștii participanți la Bucharest Biennale 6, prezenți la București. Vorbitorii vor discuta despre practica lor artistică, metodele de cercetare și gândire, într-un mediu informal.

Seria de discuții este generată de curatorul Bucharest Biennale 6, Gergő Horváth.

(Prelegerea va fi ținută în limba română.)
Marilena Preda-Sânc face parte din generația anilor 1980, fiind considerată una dintre primele reprezentante ale curentului feminist în arta contemporană din România. Marilena Preda-Sânc a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu în anul 1979. Este Doctor în Arte Vizuale și, din 2008, profesor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti și președinte al Filialei de Pictură București UAP din România. Alte funcții ocupate: redactor-şef al Revistei Contrapunct; Membră AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă); Membră fondatoare ARFA (Asociaţia Română a Femeilor de Artă). Este coordonatoare a proiectelor de Licență și Master de Artă în Spaţiul Public.

Imagine: Marilena Preda-Sânc, Glob, obiect, globul pământesc, cuie, 35 x 35 x 35 cm, 1999. Courtesy of the artist and Bucharest Biennale.

0 comentarii: