Caravana Filmelor NexT - peste 9000 de spectatori



Caravana NexT și-a încheiat aventura prin țară, după 3.000 de kilometri parcurși si 18 seri cu filme sub clar de lună în 9 orașe din țară, cărora li s-a adăugat o proiecție specială în Bucuresti. Peste 9.000 de oameni din orașele de pe traseul Caravanei ni s-au alăturat la picnic și la filme, alese din scurtmetrajele proiectate în cadrul Festivalului de Film NexT.
 
Cea de-a doua ediție a evenimentului a continuat misiunea Caravanei de a duce cât mai departe filmele NexT, în orașe unde oamenii au acces limitat la cinematografe de artă. Îmbinând proiecțiile cu relaxarea în aer liber, Caravana NexT a reușit, și anul acesta, să atragă un public numeros. 
 
Cu 30 de scurtmetraje în bagaj, Caravana NexT a pornit din Piatra Neamț, pe 8 august, și s-a încheiat la București, pe 29 august, trecând prin Iași, Târgu Neamț, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Oradea, Bistrița, Vatra Dornei și Brașov.
 
Scurtmetrajele NexT au fost grupate în patru programe speciale – NexT Comedy Night, NexT Is Love, Oscars Night și NexT Romanian Shorts. În fiecare oraș, Caravana a poposit pentru două seri de proiecții sub cerul liber.
 
Caravana Filmelor NexT a apărut ca o completare firească a Festivalului Internațional de Film NexT, a cărui misiune este să promoveze la nivel local, național și internațional cele mai inovative și creative producții de scurtmetraj.
 
Cea de a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT va avea loc la București în aprilie 2016.
 
Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Piatra Neamț, Perla Invest, Palas Mall, Primăriei Municipiului Târgu Neamț, Primăriei Municipiului Târgu Mureș, Iulius Mall, Primăriei Municipiului Oradea, Primăriei Municipiului Bistrița, Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Primăriei Municipiului Brașov și KunSTadt.

0 comentarii: