Doi tineri artiști aduc arta urbană în București Mall



Arta urbană transformă spațiul din București Mall: doi tineri artiștivor aduce spiritul street-art-ului în fashion mall-ul bucureștenilor. Timp de o săptămână, vizitatorii pot urmări cum prinde contur o pictură de mari dimensiuni pe unul dintre pereții de interior ai primului centrul comercial modern din România.
 
Combinând spray-uri de grafitti și vopseluri, artiștii Radu Pandele și Lucian Hrisav, de la Universitatea Națională de Arte din București (UNArte),vor crea o lucrare de artă contemporană complexă, pe o suprafață de 50 de m2, în interiorul mall-ului, la etajul al doilea. Conceptul întregii lucrări pornește de la cuvintele cheie fashionși urban și va reflecta viața urbană eclectică, agitată, fascinantă.
 
Pictura murală va prinde formă în fiecare noapte, timp de o săptămână, și va putea fi admirată până la finalul lunii septembrie. Cei doi artiști care au acceptat provocarea București Malls-au implicat în numeroase proiecte de artă urbană, au avut expoziții și intervenții de artă în spațiul public,au susținut sesiuni de live painting.
 
Radu Pandele este pictor, sculptor, street artist, skater și fotograf. Este licențiat în pictură la UNArte, a avut 5 expoziţii personale şi numeroase expoziţii de grup în țară și în străinătate. Este recunoscut pentru creaţiile sale puternice şi provocatoare.
 
Lucian Hrisav a studiat la Colegiul Naţional de Arte din Constanța, secţia Murală. În prezent, este student al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Departamentul de Artă Murală. A fost implicat în diverse proiecte de artă urbană şi expoziţii de grup.
 
Evenimentul face parte din proiectul „București Mall susține arta”, prin care primul centru comercial modern din România își propune să sprijine activ artele. Recent, la București Mall s-a încheiat expoziția „George Enescu și Casa Regală a României”, urmând ca în această toamnă să fie lansate noi evenimente culturale.
 
****
 
Grupul Anchor este prezent în România din 1997, fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață prin portofoliul său de proiecte de retail, rezidențiale și clădiri de birouri. Anchor Grup a construit în România București Mall primul centru comercial modern la nivel local. De asemenea, grupul deține Plaza România, una dintre cele mai populare destinații pentru cumpărături din București, Anchor Plaza, prima clădire de birouri de clasă A integrată cu un centru comercial, și InCity Residences, ansamblu rezidențial situat în centrul Capitalei. Valoarea totală a investițiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro. Grupul continuă activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură și extinderea platformei de servicii.

0 comentarii: