Tosa Inu, noul single Fierbinteanu: un cantec de razboi, un manifest estetic

Duo-ul electro / experimental pop bucureștean Fierbințeanu a lansat "Tosa Inu", noul single însoțit de videoclip, "un cântec de război", cum îl descriu artiștii. Videoclipul îmbină elemente de animație cu filmări lo-fi și este un manifest estetic ce marchează începutul unei noi etape pentru formație. 
 
Melodia este compusă și produsă de Gabriela și Cristian Fierbințeanu, fiind inclusă, într-o formă inițială, mai simplă, pe compilația de muzică electronică Soundsphere 7, în aprilie 2015. Varianta prezentată în videoclip a fost finalizată în luna iulie a acestui an. 
 
"Tosa Inu este un cântec de război, mesajul de iubire către lume. Eu sunt alternativul din grupurile de alternativi, indie-ul din grupurile de indie, narcisistul rațional: eu dețin adevărul și lumea trebuie să se schimbe ca să înțeleagă. Până atunci, promovez, din convingere, iubirea și entertainment-ul, așa cum se observă, sper, din melodie și din clip", afirmă Cristian Fierbințeanu.
 
Gabriela Fierbințeanu explică titlul melodiei: "Tosa Inu este un câine japonez creat pentru luptă. Este iubitor, dar odată enervat sfâșie fără avertisment și nu se mai retrage până la victorie. Chiar și mie îmi este greu să anihilez cu privirea un Tosa Inu".
 
Despre textul melodiei, cei doi precizează: "Sună ca un mesaj al unui prizonier de război către persoana iubită. Din acest motiv spunem că este un cântec de război. Dar trebuie subliniat că atitudinea nu este o deznădejde previzibilă, ci o îmbinare de revoltă și speranță".
Legat de noua etapă în evoluția formației, cei doi membri pregătesc, pentru această toamnă, un spectacol nou, mai complex, conceptual, care include, pe lângă muzică, elemente vizuale și de performance.
 
"E genul de videoclip conceptual, cu piese fotorealiste ce se aranjează și reconfigurează într-un peisaj distopic în care-au mai rămas doar televizoare, fluturi (brrr!), piersici, fotolii și urși. Practic, e o halucinație delicioasă și o vedere de pe un litoral dintr-un viitor alternativ, un 1984 al viitorului, fructat și plin de senzații întortocheate", - Stereo Beasts, despre "Tosa Inu".
 
Fierbinţeanu este un duo electro/ experimental pop din Bucureşti, format din Gabriela (voce) şi Cristian (computer, bas, voce). În 2012, cei doi au câştigat concursul de remixuri Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh, cântând ulterior la Konzerthaus Berlin și la Praga. Trupa a lansat independent un maxi-single, "Love Goes Round In Circles" (2011) şi un dublu-CD, "The Beauty Of Music" (2012). Au urmat albumele "Silence As Beauty" (2013) și "Massive Exposure" (2014), lansate la Local Records. Toate acestea sunt disponibile la http://fierbinteanu.bandcamp.com/.
"Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate în România" - Dilema Veche.
 
Cristian Fierbinţeanu face parte, împreună cu Alex Bălă, din duo-ul electronic Plurabelle, care a lansat LP-ul "Phantom Pyramid", în 2014, la labelul francez Stellar Kinematics și, independent, EP-ul Arsenal, în mai 2015.
 
Web: www.fierbinteanu.com
Facebook: www.facebook.com/fierbinteanumusic
Bandcamp: fierbinteanu.bandcamp.com

0 comentarii: