Terapie pentru crima premiat la Festival of Globe



Kiki Vasilescu a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui lung metraj pentru filmul “Terapie pentru crima” in cadrul Festival of Globe 2015, din San Francisco, USA.
 
Realizat de casa de producție East Movies, din fonduri 100% independente, coproducător Cosmin Ghinea și coordonat în post-producție de către Dan Burlac, după un scenariu de Kiki Vasilescu, filmul a rulat în cinematografele din România la finalul anului 2014. In premieră pentru România, pe baza scenariului a apărut și un roman, omonim, scris de către regizor împreună cu Bogdan Hrib, tipărit tot în 2014.
 
După știgarea premiului, Kiki Vasilescu a declarat că acesta a fost o supriză. “Din peste 3000 de filme inscrise, juriul a selectat 15 de filme de lung metraj pentru competiția finală, iar vizionarea acestora a fost un adevarat maraton intins pe perioada a 10 zile. Mă bucur să văd că eforturile depuse de regizorii independenți încep să fie din ce in ce mai apreciate. Mai mult, mă bucur că un film românesc independent comercial reușește să știge un premiu pe teritoriu american.”
 
După lansarea filmului său de debut, “Terapie pentru crimă”, romancierul și regizorul Kiki Vasilescu s-a mutat in Hollywood, unde colaborează cu regizorul de origine română Andrei Zincă.
 
În prezent, Kiki Vasilescu lucrează în Los Angeles la primul său documentar, fiind produs de firma East Movies in colaborare cu un fost executiv al Paramount Pictures și urmează lanseze pe piața românească o carte despre producția de film independent comercial.
 
Festival of Globe este unul dintre festivalurile dedicate exclusiv filmelor independente. Acesta a avut loc în perioada 7 – 16 august 2015, în San Francisco, iar printre vedetele prezente la festival au fost Sharon Stone, Jane Fonda, Mischa Barton, Martin Sheen și Jackie Chan. Filmul “Terapie pentru crimă” a fost singurul film românesc selectat în competiția oficială pentru ficțiune si a concurat cu filme din Turcia, Irlanda, China, India, Kosovo, Malaesia, SUA si UK .