Dan Perjovschi, mentor in incubator - 8 decembrie

Dan Perjovschi, mentor în incubator

De la MoMA la Tate Modern, de la Bienala din Veneția la Centrul Pompidou din Paris, de la atelierul de lucru personal la incubator107. O discuție libera, despre orice subiect imaginabil cu Dan Perjovschi.
Ne adunăm în mansarda incubatorului pentru a afla povestea artistului inter(și)național Dan Perjovschi: de ce a renunțat la pictura clasică în favoarea picturii pe zidurile marilor muzee din întreaga lume; despre cum a reușit să-și expună lucrările în galeriile din New York, Paris, Berlin, Milano și Madrid; despre artă, sacrificiu, pasiune și inspirație.
„În lumea extrem comercializată de astăzi toată lumea vrea obiecte. Îmi asum riscul de-a face o artă de atitudine. Desenele se şterg, ideile ba.”

Free style : Desi a studiat 12 ani pictura Dan Perjovschi deseneaza chestii simple cu markerul pe zidurile, feresterele si tavanele muzeelor de arta din toata lumea. Berlin, New York, Londra, Hong Kong, Sydney, Paris, Pristina, Vilnius, Marseille, Stockholm, Rejkjavik, Seul etc. Arta lui place si directorilor si portarilor muzeelor de arta. Instalatiile lui time-specific amesteca subiecte marunte din viata de zi cu zi cu evenimente de politica globala.
Lucrarile lui Perjovschi se sterg, se spala sau se zugravesc si astfel scapa partial istoricizarii artistice sau valorizarii de piata. Perjovschi este un marginal in mainstream. El vine dinspre muzeu spre strada cu un “intelligent graffiti” care se mentine politic si critic in vremea pietei de arta baroc-cool.

Cu cine?
Cu Dan Perjovschi. Este un artist complet care îmbină elemente din desenul clasic cu cel animat și cu graffiti. Șevaletul lui sunt pereții marilor muzee sau diverse spații publice. Și-a expus creațiile în Revista 22, jucând un rol activ în dezvoltarea culturii românești, ca mai apoi să fie invitat să deseneze în ziarele din Luxemburg. Momentul de vârf al carierei sale a fost atunci când a desenat zidul din spaţiul central al celui mai important muzeu de artă din lume – MoMA (Muzeul de Artă Modernă din New York).

Când?
Marti@incubator107 , 08 Decembrie de la 19:00 la 21:00
Unde?
Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aiciaici înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Nu vă panicați! incubator107 nu vă trădează, ci devine cetățean model.
Donația de 30 lei va fi obligatorie, dar ai 3 excepții de la regulă. Ești rebel, dar rebel legal.

1. COMBINATORUL: n-ai bani. Vino cu 2 prieteni care plătesc și te-ai scos!
2. VIZIONARUL: plătești toate întâlnirile unui atelier, dai cu 15% mai puțin.
3. PRÂSLEA: ești student sau elev, dai 20 lei.
3. OAMENII MEI: vii cu gașcă de minim 5 incubatoriști,dați fiecare 25 lei.

0 comentarii: