Filmul Voyage en Chine a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Filmului Francez 2015

Festivalul Filmului Francez, organizat de către Institutul Francez din România și Ambasada Franței, în perioada 26 octombrie – 8 noiembrie 2015, a lansat și la ediția din acest an, secțiunea „Competiția Tineri Regizori”, a cărui scop este să aducă în lumina reflectoarelor regizorii aflați la primul sau al doilea lungmetraj. În acest an, filmele a 7 regizori au participat la votul prin care publicul a decis cine este câștigătorul subvenției pentru distribuție în sălile de cinematograf din România.
 
În urma votului publicului, filmul "Voyage en Chine", de Zoltan Mayer a fost declarat câștigător.
Fotograf profesionist, actor și scenarist, Zoltan Mayer a realizat primul său lungmetraj, Voyage en Chine (câlâtorie în China), scris pentru marea actriță de origine belgiană, Yolande Moreau. Realizat la Shanghai și Sichiuan, filmul este o scrisoare de dragoste către China, prin prisma imaginii unui om care a călătorit mult. 
 
Organizatori: Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România
Co-organizatori: Alianța Franceză din Brașov, Centrul Cultural Reduta, Alianța Franceză din Constanța, Cityplex Mall Constanța, Centrul Cultural Francofon din Buzău, Librăria Habitus
Parteneri principali: Orange, BRD, Dacia, Groupama Asigurări, Engie
Parteneri: Tarom, Nescafe, Carrefour, Gerard Darel, Kolectiv
Cu sprijinul: Acid, Cahiers du Cinéma și MasterPrint

0 comentarii: