“Prologul” va avea premiera mondială la Stockholm Film Festival



Scurtmetrajul “Prologul”, în regia lui Ștefan Constantinescu va avea premiera mondială în cadrul “Stockholm Film Festival”, producția fiind inclusă în competiția oficială.
 
Evenimentul, ajuns la cea de-a 26 ediție, va debuta astăzi și se va desfășura până pe 22 Noiembrie. 
 
Scurtmetrajul surprinde actul final al unei povești de iubire,  atunci când ultimele vorbe de dragoste au fost rostite,  iar acuzațiile și reproșurile s-au spus și ele. În acel moment începe filmul, atunci începe “Prologul” – debutul unui nou episod dintr-o poveste de iubire. Începutul sfârșitului unei povești de dragoste. Totul se întâmplă după ce Adrian (Andi Vasluianu) și Petra (Cosmina Stratan) realizează că inevitabilul s-a petrecut: iubirea lor a murit. Filmul surprinde ultimele spasme ale relației lor. Cât de mult durează până când doi oameni distrug tot ce a fost între ei?
 
“Prologul” este al patrulea scurtmetraj dintr-o serie de șapte în care mă apropii de conceptul de intimitate în relațiile de iubire. Intenția mea este să surprind situații în care cuplurile trăiesc un moment critic. Când se agață de clipe în care rutina lor zilnică se destramă și fundamentul relației lor este în pericol. Îmi propun să explorez distanța dintre idealurile noastre și realitatea dată încât să dezvălui baza fictivă a experiențelor noastre. Cu “Prologul” am încercat să duc lucrurile un pic mai departe față de filmele mele anterioare. Am urmărit ca jocul actoricesc și imaginea să fie cât mai crudă cu putință”, a declarat regizorul filmului Ștefan Constantinescu.
 
Ștefan Constantinescu este un cineast și artist român care trăiește și crează la Stockholm. Lucrează într-o multitudine de medii și forme cuprinzând filmul, fotografia, pictura, cărțile de artă. În 2009 a reprezentat România la Bienala de la Veneția cu filmul “Troleibuzul 92”. În 2012 scurtmetrajul său “Cină in familie“ (“Family Dinner”) a fost selecționat în cadrul secțiunii Semaine de la Critique din cadrul festivalului internațional de film de la Cannes iar în 2013 filmul său “Șase pești mari” (“Six Big Fish”) a avut premiera în cadrul competiției Pardi di domani din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno. 
 
Prologul este cel de-al 4-lea scurtmetraj din seria “Seven Shades of Love”.
 
În această toamnă Ștefan Constantinescu lucrează la “Dușul”, un scurtmetraj despre un imigrant român și întâlnirea sa cu o intelectuală suedeză și ce poate aduce cu sine o astfel de întâlnire. De asemenea lucrează la dezvoltarea proiectului de lungmetraj ”Sub nivelul mării”.
 
“Prologul” este o coproducție Suedia- România, realizată de Doppelganger Film Suedia și Hi Film Productions România.
   
Prologen Trailer from Doppelganger AB on Vimeo.

0 comentarii: