„Cinema, Mon Amour”, proiecție specială acasă la protagonistul filmului



Documentarul Cinema, Mon Amour, în regia lui Alexandru Belc, va avea o proiecție specială sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 19.00, la Cinema Dacia Panoramic din Piatra Neamț, sala pe care o are în grijă de ani buni protagonistul filmului, Victor Purice. Regizorul Alexandru Belc, scenarista Ilinca Micu, directorul de imagine Tudor Panduru și monteurul Ioachim Stroe, alături de Victor Purice, Cornelia Chelmu și Lorena Cosău, se vor întâlni cu publicul și vor răspunde întrebărilor la final. Intrarea este liberă.
 
Evenimentul de la Piatra Neamț precede premiera oficială a documentarului, care va avea loc pe canalul HBO și pe HBO GO, pe 17 decembrie 2015, la ora 20.00.
 
Cinema, Mon Amour urmăreşte povestea lui Victor Purice, angajat România Film, managerul sălii Dacia Panoramic din Piatra Neamţ, unul din cele circa 20 de cinematografe funcţionale, dar pustii, încă nedigitalizate, aparţinând RADEF. Purice se ambiţionează să creadă că nu e totul pierdut, ca un adevărat Don Quijote, şi conservă aparatura de 35 mm, recondiţionează sala sau cumpără proiector pentru a difuza filme pe DVD, toate din propriii bani.
 
În paralel, filmul analizează motivele din spatele degradării sălilor de cinema, la nivelul întregii țări, proiectul fiind demarat acum trei ani, ca parte din campania „Salvaţi Marele Ecran”, inițiată de Tudor Giurgiu şi echipa TIFF, în scopul conştientizării nevoii de a moderniza şi digitaliza cinematografele din rețeaua RADEF România Film.
 
Alexandru Belc a mai regizat documentarele 8 Martie (2012) și Rebel, Rebel (2009, co-autor Mihai Bauman). Anul acesta, cu Cinema, Mon Amour, a câștigat Cat & Docs Award și Croatian Radio Television HRT Award la Festivalul de la Sarajevo, în cadrul workshop-ului Docu Rough Cut Boutique. Documentarul a fost selecționat și în competiția Next Masters la Festivalul Internațional de Documentar și Animație DOK Leipzig.
 
Montajul este semnat de Ioachim Stroe, imaginea - de Tudor Panduru și Alexandru Belc, iar de sound design s-au ocupat Vlad Voinescu și Filip Mureșan. Producătorii filmului sunt Hanka Kastelicová (HBO Europe) și Tudor Giurgiu (Libra Film), iar co-producători - Radovan Sibrt și Viktória Hozzová. Producătorul executiv al filmului este Bogdan Crăciun.
 
Cinema, Mon Amour este o producție Libra Film, în coproducție cu HBO Europe și Pink Productions (Cehia). Proiectul a fost dezvoltat în cadrul programului MEDIA al Uniunii Europene.
 
Detalii despre film: http://cinemamonamour.com/.

0 comentarii: