incubator107: Marcel Iures, mentor in incubator - 08.01

Marcel Iureș, mentor în incubator

Ce ?
L-a jucat pe Richard al III-lea. Și a interpretat perfect. Așa a primit biletul către Hollywood, avându-i colegi pe Tom Cruise, Nicole Kidman, Bruce Willis, Brad Pitt, Johnny Deep și Antonio Banderas. A refuzat stabilirea definitivă în America pentru a se întoarce în țară; ca să pună bazele primei scene independente de teatru din România, Teatrul Act.
Incubator107 l-a invitat, iar Marcel Iureș a răspuns cu mare drag invitației. Calcă pragul mansardei noastre pe 8 ianuarie, de la ora 19 ca să ne împărtășească succese, vise împlinite și neîmplinite, clipe de teatru, film și viață. Iar noi lăsăm reportofonul acasă pentru a-l întâmpina cu o atmosferă caldă și cu întrebări de suflet.
“Ce vise neîmplinite am? Încă nu știu. O să văd. Dacă e adevărat că omul își vede viața înainte de a muri, poate vorbim atunci.” (Marcel Iureș)

Cu cine?
Cu Marcel Iureș. A vrut să se facă psiholog sau doctor. Întâmplarea a făcut să intre din prima la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A avut numeroase roluri în piese de teatru, cele mai importante fiind: „Richard al II-lea“, „Richard al III-lea“, „Hamlet, „Caligula“ de Albert Camus, „Henric al IV-lea“ de Luigi Pirandello. Cariera lui internaţională este legată roluri în filme celebre, cum ar fi: „Războiul lui Tom Hart“, „Misiune: Imposibilă“, „Interviu cu un vampir“, „Pacificatorul“, „Pirații din Caraibe” și „Hoți de onoare” unde a jucat alături de actori consacrați la Hollywood.
Printre cele mai cunoscute filme românești ale sale se numără “Ultimul mesager", “Balanța”, “Stâlpii societății”, “Vacanta cea mare”, “Duelul” și “Romanul”. Marcel Iureș a primit de două ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România. Din 1995 este Preşedinte al Fundaţiei Cultural Artistice Teatrul ACT, iar din 2004, al Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul“.

Când?
Vineri@incubator107 , 08 Ianuarie de la 19:00 la 21:00

Unde?
Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aiciaici înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Nu vă panicați! incubator107 nu vă trădează, ci devine cetățean model.
Donația de 30 lei va fi obligatorie, dar ai 3 excepții de la regulă. Ești rebel, dar rebel legal.
1. COMBINATORUL: Vino cu 2 prieteni și dați fiecare 25 lei
2. VIZIONARUL: plătești toate întâlnirile unui atelier, dai cu 15% mai puțin.
3. PRÂSLEA: ești student sau elev, dai 20 lei.

0 comentarii: