Performance Tania Mouraud

PERFORMANCE TANIA MOURAUD
FRIDAY, DECEMBER 4th, 19:30
@EASTWARD PROSPECTUS

FB event: www.facebook.com/events/143009206057759/


Vineri 4 decembrie 2015 la ora 19:30 Tania Mouraud va susține un performance excepțional la EASTWARDS PROSPECTUS. Colectând tipuri diferite de sunete, naturale sau urbane, de peste tot din lume, Tania Mouraud asociază înregistrările cu sunetele electronice. Cu ocazia acestui nou performance sonor cu improvizații live, asociat cu proiecții video, Tania Mouraud ne propune o imersiune într-o puternică masă sonoră și într-o experiență vizuală tulburătoare.
 

 Cu această ocazie, vom dezvălui unul dintre evenimentele cele mai importante din programul EASTWARDS PROSPECTUS din 2016. 

Tania Mouraud (b. 1942) este un artist francez care combină arta și filozofia în timp ce utilizează diverse medii. În 1968, în timp ce se întorcea de la Documenta IV, a decis să incinereze picturile sale. A fost expusă în diverse spații și muzee precum Centre Pompidou, Venice Biennale, Musée des Beaux-Arts de Nantes, California State University, Leeds Museum, Gemeentemuseum Den Haag etc. Recent, Centre Pompidou Metz a organizat o expoziție retrospectivă a artistei și a publicat catalogul "Tania Mouraud, Une Rétrospective"
EASTWARDS PROSPECTUS este o galerie de artă care cercetează producţia artistică din (şi despre) Europa de Est, pentru a identifica artişti din regiune a căror practică îşi păstrează originalitatea şi puterea de fascinaţie estetică şi discursivă şi la nivel internaţional.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Institutului Francez din Bucuresti.
Image: PaRsAng, video and sound improvisation live, 47’.
www.eastwardsprospectus.com 

0 comentarii: