Paolo Profeti European Collective - Lansare album "Waiting for Bucharest"

Paolo Profeti European Collective lansează albumul “Waiting for Bucharest”

Paolo Profeti - saxofon
Florian Radu – trombon
Sorin Romanescu – chitară
Cristiano Da Ros – contrabas
Alessandro Rossi - tobe

Concertul de la Jazz Pong încheie turneul de lansare a albumului ”Waiting for Bucharest”. Colectivul a vizitat deja Târgu Mureş, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Suceava şi a participat recent la Transilvania Jazz Festival.

Conceput ca un sextet de excelenţă, colectivul este compus dintr-o secţie ritmică bine consolidată, formată din unii dintre cei mai apreciaţi muzicieni italieni, care lucrează deja împreună de mai mulţi ani (Davide Incorvaia - pian, Cristiano Da Ros - contrabas şi Alessandro Rossi – unul dintre cei mai apreciaţi toboşari italieni din noua generaţie) şi din excepţionali muzicieni români: chitaristul Sorin Romanescu şi trombonistul Florian Radu. La Jazz Pong concertul vă va fi oferit într-o formulă pianoless: Paolo Profeti - saxofon, Florian Radu – trombone, Sorin Romanescu - chitară, Cristiano Da Ros - contrabas și Alessandro Rossi - tobe.

Produs de casa de discuri Fiver House Records, albumul a fost înregistrat în luna martie 2015 alături şi de invitaţii Cristian Soleanu şi Bucharest Jazz Orchestra. Compoziţiile sunt inspirate dintr-un univers de referinţă amplu: tradiţie europeană, ca de exemplu în prima parte a piesei Waiting for Bucharest, sau ca în Sisli Camii, piesă de inspiraţie mediteraneană (să nu uităm că Paolo este de origine siciliană), ori Danza nel Mondo, care aminteşte de muzica populară italiană, dar şi de matricea Coltrane-iană, ca în Sguardo Sospeso sau în ultima secţiune din Waiting for Bucharest, dar şi de sonorităţi de genul Billy Strayhorn, ca de exemplu în balada Lost Eyes in Wonderland. Totul este îmbogăţit considerabil şi transformat surprinzător în concertele live.

Paolo Profeti a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi cu nota maximă şi Accademia Internazionale della Musica din Milano şi a participat pentru o scurtă perioadă la cursurile CMDL (Centre des Musiques Didier Lockwood) din Dammarie-Lès-Lys (Paris, France). A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri.

A cântat mai mulţi ani în Civica Jazz Band sub bagheta lui Enrico Intra. A colaborat de asemenea cu Time Percussion, un proiect al lui Tony Arco, şi cu Contemporary Ensemble dirijat de Giovanni Falzone. Împreună cu cvintetul To Book A Rest al Camillei Battaglia, a ajuns în finala Barga Jazz Competition 2012. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. Pentru mai mulţi ani, Paolo a fost prim alto al Artchipel Orchestra, câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Împreună cu Artchipel Orchestra a înregistrat două albume, ”Never Odd Or Even” (2012) şi “Artchipel Plays Soft Machine” (2014). A colaborat de asemenea cu Mamud Band, una din cele mai importante trupe italiene afro-funk, al cărei album “Afro Future Funk” a fost lansat în 2013.

Bine inserat în scena românească de jazz, Paolo este membru al Bucharest Jazz Orchestra (“BJO”), condusă de trompetistul Sebastian Burneci, cu care a participat la Bucharest Jazz Festival 2014. BJO au lansat recent albumul “Povesti din Bucuresti” (Fiver House Records, 2015). Paolo cântă de asemenea cu Big Band Radio, condusă de Ionel Tudor. Colaborează de asemenea cu muzicieni de jazz consacraţi precum Mihai Iordache, George Natsis, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Nicolas Simion, sau Mircea Tiberian.

CONTRIBUTIE ATRTISTI:
20 lei presale de pe www.bilet.ro
30 lei in seara evenimentului

Adresa: Soseaua Oltenitei 103
www.jazzpong.ro

 

0 comentarii: