“EGAL. Artă și feminism în România modernă” la MNAR

EGAL. Artă și feminism în România modernă MNAR În perioada 17 decembrie 2015 - 17 aprilie 2016 vă invităm să descoperiţi expoziţia "EGAL. Artă şi feminism în România modernă", care propune o lectură nouă şi complexă a artei feminine. Creaţiei primelor artiste din România i se alătură activitatea militantă pentru emancipare pe care acestea au desfăşurat-o ca parte complementară a unui întreg insuficient explorat până astăzi.

Expoziţia reuneşte piese semnate de 21 de artiste, printre care Cecilia Cuţescu-Storck, Nina Arbore, Nadia Bulighin, Maria Ciurdea Steurer, Irina Codreanu, Miliţa Petraşcu, Merica Râmniceanu, Magdalena Rădulescu etc.

Invitând la abandonarea oricăror prejudecăţi, demersul expoziţional este o incursiune spectaculoasă şi revelatoare în universul necunoscut al unor creatoare al căror parcurs artistic este strâns legat de mişcarea feministă.

 
Durata: 17 decembrie 2015 – 17 aprilie 2016
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună
Tarif: 10 lei
 
Participarea la aceste evenimente se va face pe baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail programari@art.museum.ro sau la telefon 021.314.81.19, conform unui program care va fi disponibil pe site-ul muzeului.

0 comentarii: