Artist Talk: Robert Bodnar în cadrul finisajului expoziţiei „Peisaj” la Galeria Posibilă

Să aflăm mai multe despre artă şi cum se face ea. Expoziţia „Peisaj” realizată de Galeria Posibilă şi de Fotogalerie Wien, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac Bucureşti, se încheie sâmbătă, 4 mai, cu o vizită ghidată de Raluca Nestor Omancea, lector la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi cu o discuţie cu Robert Bodnar, unul dintre cei şase artişti expozanţi.

Lucrările lui Robert Bodnar din expoziția “Peisaj” atrag prin felul în care ele au fost realizate, prin detalii de tehnică lăsate intenționat la vedere, printr-o serie de decizii în practica și cercetarea artistică.


În 4 mai, Robert Bodnar vine la Galeria Posibilă pentru o discuție în jurul proiectului său: Cum a ajuns să-și construiască un sistem și un software atașate aparatului de fotografiat care să-l ajute în obținerea fotografiilor? Cum, odată ajuns într-un peisaj, decide să-l fotografieze sau să-l filmeze prin sute de cadre, care apoi ajung tot împreună? Cum, prin toate aceste decizii tehnice și estetice, provoacă, defapt, mediul fotografiei? Cum fiecare astfel de imagine, chestionează perspectiva privitorului asupra unui peisaj dat?


„Peisaj” este a doua parte a schimbului de expoziții care a început în septembrie 2018 cu „Landschaft”, o expoziție care prezenta peisajul din perspectiva artiștilor selectați de Galeria Posibilă. Artiştii austrieci care expun la Bucureşti sunt Thomas Albdorf, Robert Bodnar, Markus Guschelbauer, Michael Höpfner, Claudia Rohrauer, Lea Titz.

0 comentarii: