„Your History is Wrong” – o nouă expoziţie de Anna Khodorkovskaia la Galeria Mobius Bucureşti

Ce suntem, un detaliu sau un întreg? Anna Khodorkovskaia descompune bucăţi de realitate în fragmente minuscule, pe care le rearanjează apoi în mozaicuri cu totul neaşteptate ce pot fi descoperite în expoziţia „Your History is Wrong”, între 9 mai şi 9 iunie 2019, la Galeria Mobius din Bucureşti (Str. D.I. Mendeleev 2, Bucureşti). Evenimentul este organizat de Galeria Mobius în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac Bucureşti. Vernisajul expoziţiei se va desfăşura pe data de 9 mai, între orele 19 şi 22. Intrarea este liberă.

După studii la Moscova şi la Viena, Anna Khodorkovskaia s-a stabilit şi lucrează, în prezent, în capitala Austriei. Când este întrebată cum şi-ar descrie arta, Anna Khodorkovskaia răspunde vorbind despre sine la persoana a treia singular, nu fără un zâmbet enigmatic – „artista transformă înţelesurile. Critică şi admiră. Iubeşte. Încearcă”.

Expoziţia „Your History is Wrong” („Istoria ta e greşită”) este cea de a unsprezecea expoziţie personală a Annei Khodorkovskaia şi cea de a treia la Galeria Mobius din Bucureşti. Mozaicurile pe care le prezintă, cu această ocazie, încapsulează fraze şi texte ce capătă noi sensuri în context. „Piatră cu piatră. Literă după literă. Cuvânt după cuvânt. Astăzi, când totul se grăbeşte din ce în ce mai mult, prin spaţiu şi timp, fără limite şi oprelişti, în progresie geometrică. Poate că, prin această activitate migăloasă, în afara timpului timp, activitate care are de-a face cu aşchiile din două puncte de vedere diferite (deconstrucţie şi construcţie), voi reuşi odată să înţeleg întregul”, mai spune Anna Khodorkovskaia.

0 comentarii: