KineDok powered by One World Romania lansează noul sezon de proiecții de film documentar

Luna aceasta KineDok powered by One World Romania începe proiecțiile în întreaga țară. Vă aștepăm cu filme noi și invitați speciali!
 
Se lansează cea de-a cincea ediție a programului european KineDok powered by One World Romania cu trei proiecții eveniment ale multipremiatului documentar O femeie captivă în trei orașe din țară. Pe 9 mai filmul va rula în București, urmând să fie prezentat pe 10 mai la Muzeul de Artă Vizuală din Galați, iar pe 11 mai la Colegiul Național „Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeș, unde proiecția va fi găzduită de către GHEPart. Proiecțiile sunt urmate de o discuție cu regizoarea Bernadett Tuza-Ritter - o cineastă independentă, specializată în filme de ficțiune și documentare ingenioase. Pentru primul ei documentar de lung-metraj, O femeie captivă, a obținut premiul HBO Creative Award for Innovative Approach la BIDF 2015 și o nominalizare la secțiunea de film documentar la European Film Awards 2018. De asemenea filmul a fost desemnat câștigător de către Juriul Liceenilor la secțiunea Competiție din cadrul celei de a 12-a ediții a Festivalului One World Romania și a fost introdus în programele celor mai importante festivaluri internaționale de film documentar din Europa și din Statele Unite: Sheffield International Documentary Festival (2018), CPH-DOX (2018), One World Romania (2019), Sundance Film Festival (2018). 
 
Celălalt invitat special al lunii este regizorul Alexandru Solomon care va fi prezent pe 15 mai la Cinema Arta din Arad alături de Asociația CitiZenit, pentru proiecția filmului Ouăle lui Tarzan. Filmul său a fost nominalizat la Premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary (2017), precum și la Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun documentar (2018) și este de altfel cel mai popular titlu al lunii, fiind proiectat în cinci dintre locațiile KineDok. 
 
Lansarea noului sezon KineDok va avea loc în numeroase spații alternative din întreaga țară pe tot parcursul lunii mai: Arad (Asociația CitiZenit), Brăila (CineFeel), Cluj-Napoca (Fabrica de Pensule, Biblioteca Județeană „Octavian Goga”), Curtea de Argeș (Asociația pentru dezvoltare GHEPart), Galați (Muzeul de Artă Vizuală), Ploiești (Craft & Light), Reșița (Universitatea „Eftimie Murgu" - Muzeul Cineastului Amator), Timișoara (Aethernativ, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran”). 
 
Despre KineDok:
KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.
 
Asociația One World Romania a lansat campania Prietenii OWR. Dacă doriți să susțineți misiunea și proiectele noastre prin donații, noi vă primim cu bucurie în familia noastră. Aflați mai multe detalii aici.
 
 PROGRAMUL PROIECȚIILOR 1 - 31 MAI 
O femeie captivă (Bernadett Tuza-Ritter, 2018) - București, 9 mai (detalii locație pe facebook și website)
- Muzeul de Artă Vizuală Galați, 10 mai
- Colegiul Național „Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeș, 11 mai
 
Regele Skate (Šimon Šafráne, 2018) – Aethernativ, Timișoara, 13 mai
 
Ouăle lui Tarzan (Alexandru Solomon, 2017) - Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran”, Timișoara, 15 mai
 
Ouăle lui Tarzan (Alexandru Solomon, 2017) - Cinema Arta, Arad, 15 mai
 
Când vine războiul (Jan Gebert, 2018) – Muzeul de Artă Vizuală Galați, 16 mai
 
Martorii lui Putin (Vitaly Mansky, 2018) – Hidden – Green Floreasca, București, 16 mai
 
Ouăle lui Tarzan (Alexandru Solomon, 2017) - Universitatea "Eftimie Murgu" - Muzeul Cineastului Amator, Reșița, 18 mai 
Ouăle lui Tarzan (Alexandru Solomon, 2017) - Aethernativ, Timișoara, 20 mai
 
Fotbal infinit (Corneliu Porumboiu, 2018) - Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran”, Timișoara, 22 mai
 
O femeie captivă (Bernadett Tuza-Ritter, 2017) - Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", Cluj-Napoca, 23 mai
 
Fotbal infinit (Corneliu Porumboiu, 2018) – Muzeul de Artă Vizuală Galați, 23 mai
 
Regele Skate (Šimon Šafráne, 2018) - Craft & Light, Ploiești, 23 mai
 
Martorii lui Putin (Vitaly Mansky, 2018) – Cinefeel, Brăila, 24 mai
 
Ouăle lui Tarzan (Alexandru Solomon, 2017) – Parcul feroviarilor, Cluj-Napoca, 24 mai
 
Exit (Karen Winther, 2018) – Aethernativ, Timișoara, 27 mai
 
Frații (Aslaug Holm, 2015) - Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran”, Timișoara, 29 mai

Frații (Aslaug Holm, 2015) - Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", Cluj-Napoca, 30 mai

0 comentarii: